Γιαννακόπουλος: «Να τοποθετηθούν οι αρμόδιοι φορείς»

09:46 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Την έρευνα της FifPro και τα σοκαριστικά στοιχεία που παρουσίασε σχολίασε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, λέγοντας πως οι αρμόδιοι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να τοποθετηθούν.

Στην έρευνα που έγινε προέκυψε πως το 30,3% των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, παραδέχθηκε πως δέχθηκε κρούση για να συμμετάσχει στο «στήσιμο» κάποιας αναμέτρησης ενώ το 23,6% των ποδοσφαιριστών, παραδέχθηκαν πως γνωρίζουν «στημένο» παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ,

Στέλιος Γιαννακόπουλος, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra υποστήριξε πως τα στοιχεία δείχνουν τη θλιβερή πραγματικότητα ενώ επισήμανε πως πρέπει οι αρμόδιοι φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου να τοποθετηθούν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και να γίνει προσπάθεια αναδιάρθρωσης του αθλήματος σε όλους τους τομείς.

«Η έρευνα της FifPro δυστυχώς δείχνει την πραγματικότητα. Είναι η πικρή αλήθεια και οι αριθμοί που παρουσιάζονται τα λένε όλα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να δούμε πως θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρό μας, να το βελτιώσουμε και να διορθώσουμε τα λάθη», είπε αρχικά ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ζήσαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με κασέτες, με διάφορα πράγματα. Δυστυχώς η έρευνα επιβεβαίωσε όσα ήρθαν στη δημοσιότητα το καλοκαίρι. Αυτό που με ενοχλεί σαν ποδοσφαιριστή πρώτα απ’ όλα, είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με το ρατσισμό και με τις πληρωμές τους. Είτε δεν πληρώνονται, είτε τους προσφέρουν ανανέωση συμβολαίου και αρνούνται με αποτέλεσμα να προπονούνται μόνοι τους, είτε θέλουν να τους πουλήσου κι αυτοί δεν θέλουνε και τους βάζουν να προπονούνται μόνοι τους. Μιλάμε για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας».

Για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των παικτών, σχολίασε: «Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο οι καθυστερήσεις. Να γνωρίζεις δηλαδή ότι θα καθυστερήσουν τα χρήματα αλλά θα τα πάρεις. Υπάρχουν αυτές οι ομάδες, που ξέρεις ότι δεν θα χάσεις τα χρήματά σου. Όμως οι ποδοσφαιριστές περιμένουν πολλές φορές πως δεν θα τα χάσουν και τελικά αυτό συμβαίνει. Για αυτό υπάρχει και το χρονικό περιθώριο στις προσφυγές, έτσι ώστε να διασφαλίζουν τα χρήματά τους».

Σε ερώτηση για το ποσοστό των παικτών που παραδέχθηκε πως δέχθηκε κρούση για να συμμετάσχει στο «στήσιμο» κάποιας αναμέτρησης, απάντησε: «Είναι μεγάλο το ποσοστό, είναι λυπηρό και δυστυχώς είναι η αλήθεια. Θα πρέπει να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε. Αν οι ομάδες πάντως ήταν πιο συνεπείς, θα ήταν πολύ μικρότερο το ποσοστό. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές φορές ο ποδοσφαιριστής είναι απελπισμένος. Πολλές φορές βρίσκονται ποδοσφαιριστές σε ένα θλιβερό αδιέξοδο. Βλέπουν μπροστά τους να τίθεται σε κίνδυνο η διαβίωσή τους».

Ενώ για το αν οι ποδοσφαιριστές φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα τέτοιες καταστάσεις, σχολίασε: «Η έρευνα έγινε ανώνυμα. Οι ποδοσφαιριστές δεν τοποθετήθηκαν επώνυμα. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν πάντως βγήκαν στη δημοσιότητα. Πείτε μου εσείς αν ήσασταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αν θα είχατε τη δυνατότητα να μιλήσετε με διευθύνσεις και ονόματα για αυτά που γνωρίζετε. Εί

Keywords
Τυχαία Θέματα