«Αυτή η εικόνα δεν θα υπήρχε αν...»

09:46 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Σοκ για το ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας της Παγκόσμιας Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) που αφορούν στην βία και στα στημένα παιχνίδια με τον πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Στέλιο Γιαννακόπουλο, να εύχεται να υπάρξει βελτίωση και να υπογραμμίζει πως αν οι ομάδες ήταν συνεπείς προς τους ποδοσφαιριστές, αυτή η εικόνα δεν θα υπήρχε.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Sportday", ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ

τόνισε: "Είναι δυστυχώς πάρα πολύ σκληρή η ελληνική πραγματικότητα. Εάν οι ομάδες ήταν συνεπείς απέναντι στους ποδοσφαιριστές, δεν θα υπήρχε αυτή η εικόνα! Εύχομαι να υπάρξει βελτίωση".

Το μέλος της FIFPro, Μαρία Τριγώνη, συμμετείχε στην έρευνα και σε δηλώσεις της στην "Sportday" τόνισε: "Πρέπει οπωσδήποτε να κάτσουμε όλοι κάτω μαζί με τις λίγκες και την ΕΠΟ και να υπάρξει ενδιαφέρον για τους ποδοσφαιριστές. Ήδη σε Β-Γ' Εθνική οι παίκτες είναι ανασφάλιστοι. Η Ελλάδα για το ποδόσφαιρο είναι δυστυχώς δακτυλοδεικτούμενη αρνητικά! Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν μας ενδιαφέρει το πρόσωπο που δείχνουμε προς τα έξω. Η ετήσια καθιέρωση της έρευνας θα αποδείξει εάν γίνονται προσπάθειες να βρεθεί λύση. Τα προβλήματα δεν είναι καινούργια. Όπως τόνισαν και στην παρουσίαση τα μέλη της FIFPro, ακόμα και το σύστημα αδειοδότησης δεν λειτουργεί σωστά, γιατί συνεχίζουν να αγωνίζονται ομάδες που δεν έχουν καλή οικονομική κατάσταση και έτσι το ποδόσφαιρο δεν εξυγιαίνεται".

Keywords
Τυχαία Θέματα