Γιαννιώτης: «Είμαι ψηλά, να παραμείνω εκεί»

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής στη Σαγκάη, Σπύρος Γιαννιώτης μίλησε για τους στόχους του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και την προετοιμασία που ακολουθεί.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποτελεί μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής ομάδας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2010. Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής

στην ανοικτή θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι στη Σαγκάη, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για την προετοιμασία του, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και τους στόχους του.

«Η προετοιμασία ενόψει Λονδίνου πάει πάρα πολύ καλά. Έχω ξεκινήσει με το δεξί και πήγα εξαιρετικά σε πρόσφατους αγώνες στη Λατινική Αμερική, που ήταν σημαντικό τεστ για μένα, ενώ, πριν από αυτό, είχα πάει στην Γαλλία για προετοιμασία σε υψόμετρο και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαι πολύ καλά. Αν συνεχίσω έτσι, τότε πριν πάω στο Λονδίνο θα είμαι στο 100% των δυνατοτήτων μου», δήλωσε αρχικά ο Έλληνας κολυμβητής.

Και συνέχισε: «Θα συνεχίσω την προετοιμασία μου μετά από λίγες ημέρες, σε τοποθεσία με ζεστό κλίμα, πιθανότατα στη Νότια Αμερική. Θέλω εκεί να κάνω ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας, προκειμένου να είμαι άνετα σε επίπεδο συνθηκών και θερμοκρασίας, καθώς τώρα στην Ελλάδα το κρύο αποτελεί πρόβλημα. Αφού επιστρέψω για κάποιες ημέρες, θα προσπαθήσω να πάω σε αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου είτε στο Μεξικό, είτε στο Ισραήλ ή ακόμα και στα δύο τουρνουά και από εκεί και πέρα θα μπω στην τελική ευθεία με έντονη προπόνηση».

Ο «χρυσός» και «ασημένιος» Παγκόσμιος πρωταθλητής, Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε ακόμα πως: «Έχουμε πλέον διαφορετική αντιμετώπιση των στόχων, γιατί κάποτε επιδίωκα να φτάσω ψηλά, τώρα είμαι ψηλά και πρέπει να παραμείνω εκεί. Μπορεί να δημιουργεί κάποιο άγχος το γεγονός αυτό, αλλά πλέον, με την εμπειρία μου και τα χρόνια που έχω μέσα στην πισίνα, μπορώ να αντιμετωπίσω την πίεση και να λειτουργήσει θετικά όλο αυτό το πράγμα. Είναι για μένα σημαντικό κίνητρο το γεγονός ότι θέλω να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό και να μην απογοητεύσω κανένα, πολύ περισσότερο τον εαυτό μου και όλη αυτή η κατάσταση, για να το πω λαϊκά, με έχει στην τσίτα!»

Επιθυμία του Γιαννιώτη είναι όχι μόνο να τον σέβονται αλλά όπως δήλωσε και να τον φοβούνται οι αντίπαλοι του. «Με αντιμετωπίζουν με σεβασμό, γιατί ξέρουν ότι είμαι ένας ιδιαίτερα υπολογίσιμος αθλητής για τους Ολυμπιακούς και το διαπίστωσα και στους αγώνες που πήγα πρόσφατα. Εγώ θέλω να με φοβούνται και να με υπολογίζουν και πιστεύω ότι με τις νίκες μου στους δύο τελευταίους αγώνες το πέτυχα αυτό, ενώ παράλληλα ένιωσα και καλύτερα από πλευράς ψυχολογίας», δήλωσε.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης δεν έκρυψε ότι το «καρέ» συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες τον βοηθάει να αντιμετωπίζει «πιο ώριμα όποιο εμπόδιο βρεθεί μπροστά μου, είτε ψυχολογικό, είτε σωματικό και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθώ στο Λονδίνο στην καλύτερη κατάσταση» και κατέληξε:

«Παρά τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν, η Ομοσπονδία του υγρού στίβου βοηθάει πάρα πολύ, ενώ υπάρχει κα

Keywords
Τυχαία Θέματα