Γιατί ξαφνικά προέκυψε το Γουδή...

Δεν είναι τυχαία η αναφορά του Τσάκα στο Γουδή για το γηπεδικό. Πρόωρη είναι σίγουρα, διότι ακόμα δεν έχει καν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Σαουδάραβα πρίγκιπα, όχι όμως τυχαία. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό. Δεν υπονοώ τίποτα περίεργο που δεν είναι ευρέως γνωστό.

Ο συνεργάτης-εκπρόσωπος του Σαουδάραβα επενδυτή, με βάσει τα όσα του έχουν επισημάνει οι νομικοί και οικονομικοί συνεργάτες

του, αντιμετωπίζει με μεγάλο σκεπτικισμό το θέμα των εμπορικών χρήσεων και δη του "mall" που έχει αναλάβει ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός.

Ο πρίγκιπας θέλει να φτιάξει γήπεδο και να εκμεταλλεύεται η ΠΑΕ Παναθηναϊκός (μέσω του ιδίου βεβαίως) τις εμπορικές χρήσεις πέριξ του γηπέδου, προκειμένου να έχει περισσότερα έσοδα.
Στις προθέσεις του είναι να αγοραστεί από τον Βωβό το εμπορικό κέντρο του Βοτανικού, με τη διαφορά ότι ακόμα και να χαρίσει ο Βωβός το εμπορικό θα υπάρχουν πολύ μεγάλες οικονομικές εκκρεμότητες με τις τράπεζες που έχουν δανείσει τον Βωβό με 140 εκατ. ευρώ για το "Mall"!
Την παρούσα οικονομική συγκυρία τέτοιου είδους ποσά είναι σαφώς δυσανάλογα με την τωρινή αξία του όλου εγχειρήματος. Πιο απλά, εάν δεν βρεθεί άκρη με το Βωβό και τα δάνεια των τραπεζών, ο Σαουδάραβας επενδυτής θα στραφεί στις εναπομείναντες εναλλακτικές λύσεις, ασχέτως εάν ο Βοτανικός αποτελεί την προτεραιότητα.

Το Γουδή τώρα έχει αρκετά "αγκάθια", αλλά είναι η ιδανική περιοχή για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Μακράν! Τηρεί όλες τις προϋποθέσεις, αλλά δεν είναι εύκολο (γενικώς) να φτιάξεις γήπεδο και εμπορικές χρήσεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, μέσα στην Αθήνα. Πέραν των (γνωστών) αντιδράσεων των... πολιτών, υπάρχει και ο νόμος της Μπιρμπίλη στον οποίο έχει συμπεριλάβει το Γουδή στη "ζώνη Β", απαγορεύοντας ουσιαστικά τέτοια κτίσματα. Ομως όπως είναι τώρα η κατάσταση στη χώρα όλα μπορούν να ανατραπούν...

Ο χώρος έχει εντοπιστεί. Είναι 110 στρέμματα, 45 περισσότερα από τα 65 που απαιτούνται για την ανέγερση σύγχρονου γηπέδου. Αφορά στο παλιό στρατόπεδο της περιοχής, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Η παραχώρησή του δεν θεωρείται δεδομένη, αλλά υπάρχει παραπλήσιο καθεστώς με άλλη έκταση του Υπουργείου που είναι προς πώληση και ταυτόχρονα οι εποχές έχουν αλλάξει και τα χρήματα είναι πλέον απαραίτητα για το κράτος.

Αλλο "αγκάθι" θα είναι λογικά η χρονική καθυστέρηση, με τις πιθανές προσφυγές στο ΣτΕ κλπ. Αυτά μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με το νομοθετικό διάταγμα "Fast Track", αλλά και πάλι θα υπάρξει καθυστέρηση. Αυτά είναι τα υπάρχοντα δεδομένα για το πιο μείζον θέμα του συλλόγου. Στο οποίο όλοι είμαστε δύσπιστοι, πλην όμως δεν πρέπει ποτέ να πάψει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα κάθε φίλου του Παναθηναϊκού...

Keywords
Τυχαία Θέματα