Η κατοχύρωση της σταθερότητας και η αντιμετώπιση των αδυναμιών του

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν για τον Παναθηναϊκό. Αγωνιστικά τουλάχιστον, γιατί για τα υπόλοιπα υπάρχει ακόμα μπόλικος δρόμος.

Πήρε και αυτή την νίκη ο Παναθηναϊκός και επιβεβαίωσε πως θα μείνει για καιρό ακόμα ανταγωνιστικός στην μάχη του τίτλου. Κι αυτό ήταν ένα σημαντικό ζητούμενο στην μέχρι τώρα πορεία του. Το να μην μείνει δηλαδή απλά σε μερικές καλές εμφανίσεις και κάποια εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Αλλά το να δείξει διάρκεια και σταθερότητα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Κι ο Παναθηναϊκός, κάνοντας την σούμα της μέχρι τώρα πορείας του, μπορούμε να πούμε ότι το κατάφερε. Δεν ήταν σίγουρα πάντα εντυπωσιακός, δεν κύλησαν όλα ρόδινα γιa αυτόν, σ’ αυτούς τους τρεις και κάτι περίπου μήνες. Είχε και τα κακά του διαστήματα, έβγαλε προβλήματα και αδυναμίες, είχε και κακές στιγμές, αλλά συνολικά αν κρίνουμε την πορεία του, σίγουρα το πρόσημο είναι θετικό.

Και είναι θετικό, όχι μόνο γιατί βρίσκεται ουσιαστικά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αλλά γιατί φαίνεται να έχει κατοχυρώσει πλέον, κάποια στάνταρ στην λειτουργία του και στις εμφανίσεις του. Κάποια στάνταρ, που του επιτρέπουν πια και να αντισταθμίζει τις όποιες αδυναμίες έχει σαν ομάδα, που του δίνουν τα αποτελέσματα που θέλει και πάνω απ’ όλα που μοιάζουν να έχουν έτοιμες απαντήσεις σε τυχόν αναποδιές που πιθανά να είναι ικανές να ξεστρατίσουν μια ομάδα, αν δεν βρει αμέσως το αντίδοτο.

Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης λοιπόν, φάνηκε ακριβώς αυτό. Το ότι δηλαδή σε μια μέρα, που δεν έπαιξε την καλύτερη μπάλα που τον έχουμε δει να παίζει φέτος, σε μια μέρα που ξεδιπλώθηκαν απλόχερα οι όποιες αδυναμίες έχει στην αμυντική του λειτουργία, σε μια μέρα που και πάλι βασικά μεσοεπιθετικά του στελέχη κινήθηκαν από την μετριότητα μέχρι την ανυπαρξία όπως οι Κλέϊτον και Κουίνσι, βρήκε λύσεις, βρήκε τρόπους και όχι μόνο πήρε την νίκη, αλλά έκοψε και την γνωστή ταρίφα της τριάρας στο ΟΑΚΑ.
Πιθανόν αυτό σε πολλούς, να μην φαντάζει και σαν κάτι ιδιαίτερο. Είναι όμως η ουσία για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ακριβώς γιατί η αποφυγή των απωλειών σε τέτοιες μέρες, είναι που θα κάνουν στο τέλος την διαφορά. Γι’ αυτό και η νίκη με τον Αστέρα κατατάσσεται για μένα στις πιο σημαντικές του πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό.
Στα επί μέρους τώρα του συγκεκριμένου αγώνα. Κατ’ αρχήν να πω κάτι. Αρχίζει και μου αρέσει όλο και πιο πολύ αυτός ο Γκόμεζ που αντικαθιστά στον πάγκο τον Φερέιρα. Και αρχίζει να μου αρέσει όχι φυσικά γιατί αυτός κάνει την δουλειά ή τις επιλογές, καθώς αυτό σαφέστατα και είναι δουλειά και έργο του Φερέιρα, αλλά για δυο άλλους λόγους.
Ο πρώτος είναι ότι έχει πολύ καθαρό λόγο και αντίστοιχη σκέψη όταν μιλάει. Πιάνει την ουσία του αγώνα που είδαμε και καλείται να κρίνει και κυρίως λέει κάτι παραπάνω από τα προφανή που συνήθως λένε στις δηλώσεις τους οι προπονητές. Το αναλύει δηλαδή μέσα σε πέντε προτάσεις το παιχνίδι και αναλύσει ταυτόχρονα με πολύ ρεαλιστικό και πειστικό τρόπο και την τακτική του Παναθηναϊκού και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα