Η ώρα των Παγκόσμιων πρωταθλητριών!

Η Εθνική Ελλάδας πόλο των γυναικών αντιμετωπίζει απόψε στις 9.30 μ.μ. την αντίστοιχη της Ιταλίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Έφτασε η ώρα των Παγκόσμιων πρωταθλητριών! Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας στις 9.30 μ.μ. την Ιταλία, παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ-1.

Το σημαντικό είναι πως ο Γιώργος Μορφέσης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, που υπέστη κάταγμα στη μύτη στο τουρνουά «Θέτις Καπ» θα αγωνιστεί κανονικά, φορώντας μάσκα. Έτσι, μετά τα τελευταία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους και το «διάβασμα» της αντιπάλου μέσω βίντεο, οι διεθνείς μας είναι έτοιμες να ξεκινήσουν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στο Αϊντχόφεν.

Το πρόγραμμα των Ομίλων

Για να δείτε το πρόγραμμα των γυναικείων ομάδων, πατήστε ΕΔΩ.

Το ρόστερ της ελληνικής ομάδας

Μοναδική αλλαγή στο ρόστερ της Εθνικής με σχέση το ρόστερ που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι η δεύτερη τερματοφύλακας της ομάδας, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου που πήρε τη θέση της Έλενας Γουλά. Για να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της ελληνικής ομάδας πατήστε ΕΔΩ, ενώ θα βρείτε αναλυτικά στοιχεία για τις πολίστριες, κάνοντας κλικ στο όνομά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Μορφέσης: «Δεν λέμε μεγάλα λόγια»

Η βράβευση της Ασημάκη στον τελικό

Στατιστικά

Οι προπονητές των Ευρωπαϊκών

Πέντε προπονητές έχουν κοουτσάρει την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα είναι οι:

Φώντας Μουδάτσιος (1999, 2001, 2003)

Νίκος Αναγνωστόπουλος (1993, 1995, 1997)

Περικλής Δαμάσκος (1989, 1991)

Κούλης Ιωσηφίδης (2006, 2008)

Γιώργος Μορφέσης (2010)

Πρώτη σε συμμετοχές η Κοζομπόλη, πρώτη σκόρερ η Βάσσου

Η Βούλα Κοζομπόλη έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, φορώντας το σκουφάκι με το εθνόσημο, αφού μετρά επτά. Η Κοζομπόλη έχει λάβει μέρος στα Ευρωπαϊκά τις εξής χρονολογίες: 1995, 1997, 1999, 2001, 2003, 2006 και 2008. Πρώτη σκόρερ είναι η Βούλα Βάσω, έχοντας σημειώσει 50 γκολ ενώ από τις εν ενεργεία η Αγγελική Γερόλυμου με 20 τέρματα.

Κορυφαία επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο

Οι διεθνείς στο πόλο γυναικών έχουν γευτεί την χαρά του μεταλλίου το 2010, όταν το 2010 στο Ζάγκρεμπ κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα με 11-6 από τη Ρωσία στον τελικό της διοργάνωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Όλο το ρεπορτάζ για τη μέχρι τώρα πορεία της ελληνικής εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα