Η «βαριά» φανέλα έφερε το «χρυσό» τρίποντο

Η απόδραση του Παναθηναϊκού από τα «Πηγάδια» με την «χρυσή» νίκη, αποτέλεσε βάλσαμο την ομάδα, η οποία ταλανίζεται από τα συσσωρευμένα διοικητικά προβλήματα.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, έβαλαν τις βάσεις για το πολύτιμο τρίποντο και παρά το γεγονός ότι από στο 39΄ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αυστηρής αποβολής του Βιτόλο και ότι στο δεύτερο 45λεπτο «βούλιαξαν» αγωνιστικά, βρήκαν τον

τρόπο να νικήσουν.

Το 3-0 υπέρ του τριφυλλιού, δεν προϊδέαζε σε καμία περίπτωση, ότι η Ξάνθη θα μπορούσε να σηκώσει ανάστημα στο παιχνίδι και με τα δύο γκολ των Εντιμάρ και Βλαχοδήμου, θα έμπαινε για τα καλά στη διεκδίκησή του!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού, παρά τις αντιξοότητες που τους παρουσιάστηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των πολλών μποφόρ στο δεύτερο μέρος, έπραξαν το αυτονόητο. Ανέδειξαν το ειδικό βάρος της φανέλας με το τριφύλλι!

Η γενικότερη εικόνα των παικτών του Ζεσουάλδο Φερέρα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητική, αλλά είπαμε. Είχαν να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες. Δύσκολη έδρα, αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο, δυσμενείς καιρικές συνθήκες…

Από κει και πέρα, μεγάλο κέρδος σε ένα ακόμη παιχνίδι ήταν η εμφάνιση του 17χρονου Καπίνο, ο οποίος έδειξε ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και μπορεί να σταθεί με αξιώσεις κάτω από τα «πράσινα» δοκάρια.

Ο νεαρός είχε ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις κρατώντας σε καίρια σημεία το μηδέν στην άμυνά του. Σε καμία περίπτωση δε, δεν φέρει ευθύνη στα δύο γκολ που δέχτηκε, αφού στο πρώτο του Εντιμάρ ήταν αδύνατο να αντιδράσει, ενώ σε αυτό του Βλαχοδήμου, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, συνεπικουρούμενη και από τον ισχυρό αέρα.

«Εύφημος μνεία», αποδίδεται σε ένα ακόμη παιχνίδι, στον Σεμπάστιαν Λέτο!Στην αναμέτρηση με τους Θρακιώτες, αποτέλεσε τον «θεμέλιο λίθο» της νίκης του Παναθηναϊκού με τα δύο γκολ που σημείωσε στην αρχή του αγώνα, δείχνοντας ότι φέτος είναι - σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές - και μπορεί να παραμείνει - μέχρι το τέλος της χρονιάς - ο ηγέτης της ομάδας!

Υ.Γ.: Καταπλητικό το γκολ του Κουίνσι σε κρίσιμη καμπή του παιχνιδιού για τους «πράσινους».

Keywords
Τυχαία Θέματα