Η Βραζιλιάνα Ντιάνα και η Κολομβιανή Μάρτα

Πρόκειται για τις δύο ξένες αθλήτριες της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, που παραχώρησαν συνέντευξη μιλώντας για τους φετινούς στόχους της ομάδας τους, το All Star και άλλα πολλά.

Οι δύο παίκτριες της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού, η Βραζιλιάνα πασαδόρος Ντιάνα Φερέιρα και η Κολομβιανή ακραία, Μάρτα Νιέβα παραχώρησαν συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρασίνη» και μίλησαν για όλους και για όλα, στη δημοσιογράφο Δήμητρα Πολυχρονοπούλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι σήμαινε για εσάς το All Star Day Γυναικών 2012 και τι κρατάτε από αυτήν την διοργάνωση;

Φερέιρα-Νιέβα: «Καταρχάς να ευχαριστήσουμε τους προπονητές που μας επέλεξαν, και τους διοργανωτές για την πετυχημένη και πανέμορφη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Λευκάδας. Ξεφύγαμε από το άγχος του πρωταθλήματος. Ήταν μια ευκαιρία για εμάς τις αθλήτριες να γνωριστούμε πολύ καλύτερα με όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στον θεσμό και περάσαμε πολύ καλά αυτές τις δύο ημέρες. Αυτό που κρατάμε είναι οι φιλίες που δημιουργήσαμε με αθλήτριες που αγωνίζονται σε αντίπαλες ομάδες».

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στο καλοκαίρι, τι σας έκανε να έρθετε στον Παναθηναϊκό;

Φερέιρα: «Πέρσι που έπαιζα στην Κερατέα αντιμετώπισα τον Παναθηναϊκό και είπα «Α, τι ομάδα είναι αυτή με ιστορία και εκπληκτικούς οπαδούς, που πήγαιναν παντού». Στην αρχή μάλιστα δεν είχα σκεφτεί ότι θα μπορούσα να έρθω στον σύλλογο. Όταν μου έστειλαν το σχετικό e-mail δεν το πίστευα. Για την ακρίβεια το διάβασα δύο φορές για να σιγουρευτώ ότι ήταν πρόταση και φυσικά αμέσως την δέχτηκα γιατί είχα «ζηλέψει» την οργάνωση και το δέσιμο που είχαν τα κορίτσια. Ενώ είχα ζήσει την ατμόσφαιρα στον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, κάτι που δεν είχα ξαναδεί ποτέ ζωή μου»!

Νιέβα: «Για μένα ο λόγος που ήρθα ήταν γιατί έβλεπα τις μεγάλες αθλήτριες που είχε ο σύλλογος και την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι φίλαθλοι της ομάδας. Παράλληλα ήθελα να βελτιώσω και εγώ πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου και παρότι είχα πρόταση από την Ισπανία την ίδια μέρα που μου είπαν να έρθω στον Παναθηναϊκό, την αρνήθηκα και ήρθα στην πρωταθλήτρια ομάδα τη Ελλάδας».

Νιώσατε μία extra πίεση όταν ήρθατε στο «τριφύλλι», με το σκεπτικό ότι έπρεπε να κερδίζετε σε κάθε ματς;

Φερέιρα: «Όπου και να παίζω νιώθω πίεση, γιατί κάθε ομάδα έχει τον δικό της στόχο, που πρέπει να πετύχει. Έτσι και στον Παναθηναϊκό πρέπει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε ματς. Να αποφεύγω τα λάθη και η ομάδα μου να νικάει. Στην Κερατέα πέρσι είχαμε πολλά νέα κορίτσια που έπρεπε εμείς να τα καθοδηγήσουμε, τώρα έχουμε την Μαρία και την Ξανθή, να καθοδηγούν εμάς, αυτό είναι διαφορετικό, αλλά η πίεση είναι η ίδια σε κάθε παιχνίδι κάθε χρόνο».

Νιέβα: «Όταν ξεκινάει το κάθε παιχνίδι είμαι πιεσμένη, αλλά μετά τους πρώτους τρεις πόντους το ξεπερνάω. Όπου κι αν αγωνίζομαι όμως θέλω να νικάω. Ίσως είναι περίεργο να παίζεις για τον Πρωταθλητή Ελλάδας, αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, όπου και αν αγωνιζόμαστε. Παρά

Keywords
Τυχαία Θέματα