Ιαπωνία: Έδωσαν θάρρος στον ταλαιπωρημένο λαό… (photos+video)

Σε μια χρονιά που η Ιαπωνία δοκιμάστηκε από φυσικές καταστροφές, τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας ανέβασαν τη «Ναντεσίκο» στην κορυφή του κόσμου.

Οι «Ροζ», όπως είναι το προσωνύμιο της Εθνικής Γυναικών στην Ιαπωνία, κατάφεραν να εμπνεύσουν έναν ολόκληρο λαό και να κατακτήσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου έγινε η διοργάνωση το καλοκαίρι

του 2011, οι κοπέλες του Νόριο Σασάκι έδειξαν πως το ποδόσφαιρο μπορεί να παιχτεί και από άλλες γυναίκες εκτός από τις Βραζιλιάνες και την Μάρτα, τον θηλυκό… Μέσι που σαρώνει τα βραβεία, φτάνοντας μάλιστα με δραματικό τρόπο στην κορυφή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις πέντε προηγούμενες συμμετοχές της η Ιαπωνία σταματούσε στη φάση των ομίλων. Μοναδική εξαίρεση, ήταν το 1995 όταν και έφτασε στα προημιτελικά αλλά ηττήθηκε από τις ΗΠΑ με 4-0. Το 2011 όμως, είχε έρθει η ώρα για τη ρεβάνς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τον πλέον ψυχοφθόρο συνάμα.

Οδηγός της ομάδας, η αρχηγός της. Η Ομάρε Σάβα που είναι ρέκορντγουμαν σε συμμετοχές (173) και γκολ (80) με την «Ναντεσίκο», κατάφερε να σκοράρει στα σημαντικότερα σημεία των αναμετρήσεων που οδήγησαν την Ιαπωνία στην κορυφή του κόσμου από τα γήπεδα της Γερμανίας. Η αρχηγός που δεν σκόραρε στη νίκη της πρεμιέρας με 2-1 επί της Νέας Ζηλανδίας, πήρε σκυτάλη στη συνέχεια και συνέβαλλε με χατ-τρικ στο… διασυρμό του Μεξικό με 4-0.

Η ήττα από την Αγγλία με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων δεν είχε ιδιαίτερο νόημα, όμως έστειλε την Ιαπωνία πάνω στη διοργανώτρια Γερμανία και πολύ ήταν αυτή που πίστεψαν ότι το φινάλε είχε έρθει για τα κορίτσια του Σασάκι, τα οποία σε κάθε ευκαιρία με πανό που κρατούσαν στα χέρια τους κατά την είσοδο των ομάδων ευχαριστούσαν τον κόσμο στα γερμανικά γήπεδα για τη συμπαράστασή του στα προβλήματα που δημιούργησαν τα γεγονότα της Φουκουσίμα στη χώρα «του ανατέλλοντος ηλίου».

Εν τέλει, στα προημιτελικά, ήρθε μια δραματική πρόκριση με 1-0 στην παράταση για την ομάδα της Ιαπωνίας, με το γκολ να έρχεται στο 108’ από την Καρίνα Μαρουγιάμα και να αφήνει εκτός συνέχειας τη διοργανώτρια Γερμανία. Ο ημιτελικός μάλιστα, αποδείχθηκε πιο εύκολος αφού με το 3-1 επί της Σουηδίας οι Γιαπωνέζες έκλεισαν θέση για τη Φρανκφούρτη και τον τελικό απέναντι στις ΗΠΑ.

Ήταν ένας τελικός που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχους ανδρικούς. Μπορεί σαφώς ο τρόπος παιχνιδιού να διαφέρει αρκετά, αλλά το πάθος, η ένταση και οι διακυμάνσεις δεν άφησαν κανέναν αδιάφορο. Η «Ναντεσίκο» βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (στο 69’ από το γκολ της Μόργκαν και στο 104’ από το γκολ της Γουάμπαχ), όμως είχε τις απαντήσεις με τη Μιγιάμα στο 81’ και με την αρχηγό, Σάβα, στο 117’ για να στείλει τον τελικό στα πέναλτι! Εκεί μάλιστα είχε και μια παίκτρια λιγότερη αφού στις καθυστερήσεις της παράτασης αποβλήθηκε η Ιβασιμίζου!

Εκεί, η τερματοφύλακας Αγιούμι Καϊχόρι, ήταν η… ηρωίδα της βραδιάς. Απέκρουσε τρεις εκτελέσεις των Αμερικανίδων και έτσι το τρόπαιο της καλύτερης γυναικείας ομάδας ποδοσφ

Keywords
Τυχαία Θέματα