Ινιέστα: «Η καλύτερη Μπαρτσελόνα»

Ως την καλύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα που έχει αγωνιστεί χαρακτήρισε τη φετινή ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Αντρές Ινιέστα.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των «μπλαουγκράνα» σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της FIFA υποστήριξε πως οι Καταλανοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ μίλησε και για την… εσωτερική «μάχη» για μια θέση στην ενδεκάδα.

«Θεωρώ πως αυτή είναι η καλύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα στην οποία έχω αγωνιστεί. Και

αυτό εξαιτίας του τρόπου που αγωνιζόμαστε και του γεγονότος πως οι ομάδες κάθε χρόνο γίνονται και πιο δυνατές», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, κάτι που έχουμε κάνει από άποψης τακτικής, σωματικής και τεχνικής».

Όσον αφορά στις πολλές επιλογές που υπάρχουν στην ομάδα, απάντησε: «Όλοι μας θέλουμε να είμαστε στον αγωνιστικό χώρο, όσο περισσότερο γίνονται. Αλλά ο προπονητής γνωρίζει τι χρειάζεται η ομάδα.

Αυτό που μετράει είναι ότι όλοι συνεισφέρουν, έτσι ώστε να έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουμε. Είναι ένα θέμα διαχείρισης της ομάδας και είναι κάτι το οποίο κατανοώ».

Αναφορικά με το γεγονός ότι έχει κερδίσει τα πάντα με τη φανέλα των Καταλανών και αν έχει κίνητρα για τη συνέχεια, τόνισε: «Είναι εύκολο. Ποτέ δεν κουράζεσαι να κερδίζεις και μπορείς πιο εύκολα να βάλεις στόχους όταν κάνει κάτι τέτοιο, παρά όταν χάνεις».

Τέλος, για τα προβλήματα που… αντιματωπίζει η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, δήλωσε: «Το πρόβλημα, αν μπορώ να πω κάτι τέτοιο, είναι ότι οι αντίπαλοί μας προετοιμάζονται καλύτερο και γίνεται πιο δύσκολο. Αλλά αυτό είναι μέρος της πρόκλησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα