Καλύτερος ο Παναθηναϊκός το 2011

Το Onsports αναλύει τους αριθμούς του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και εξηγεί το γιατί οι «πράσινοι» φέτος είναι αισθητά καλύτεροι.

{textlink02}

Το πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με τον Παναθηναϊκό να έχει εμφανίσει μια εικόνα διαφορετική από αυτή που περίμεναν ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι οπαδοί του, στο πρωτάθλημα κυρίως, «στρογγυλεύοντας»

τις… μυτερές γωνίες που άφησε πίσω του ο διπλός αποκλεισμός από την Ευρώπη στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Οι αριθμοί των «πρασίνων», άλλωστε, που έχουν ακόμα τρία ματς για να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, είναι αισθητά καλύτεροι σε σχέση με αυτούς που είχαν πέρσι στο αντίστοιχο διάστημα.

Συνυπολογίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του και δύο βατά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, συν την επικίνδυνη έξοδο στο Αγρίνιο στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό, το «τριφύλλι» παρουσιάζει μια καλύτερη εικόνα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με το περσινό πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Περισσότερο παραγωγικός

Ένα πράγμα που χαρακτηρίζει την φετινή πορεία τίτλου που κάνει ο Παναθηναϊκός, είναι η επιθετική του λειτουργία και η παραγωγικότητα του «τριφυλλιού». Στον περσινό πρώτο γύρο του πρωταθλήματος οι «πράσινοι» είχαν σκοράρει 23 φορές και στα 15 παιχνίδια, τα οποία έγιναν ως τη διακοπή για τα Χριστούγεννα, επίδοση όχι άσχημη αλλά όχι και η καλύτερη που θα μπορούσε να έχει η ομάδα, αρχικά του Νίκου Νιόπλια και στη συνέχεια, του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Αν αναλογιστεί κανείς πως φέτος σε 12 παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 29 φορές, τότε αντιλαμβάνεται το πόσο διαφορετική είναι η επιθετική λειτουργία του «τριφυλλιού» και πόσο πιο αποτελεσματική και παραγωγική είναι η ομάδα, με συνέπεια να έχει καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, στον περσινό πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε σε τρία από τα δεκαπέντε ματς που έδωσε. Αν δηλαδή το «τριφύλλι» σκοράρει στα τρία εναπομείναντα φετινά ματς, τότε θα έχει ξεπεράσει και αυτόν τον αριθμό.

Μαζεύει πιο εύκολα βαθμούς

Με την επίθεσή του να πετάει… φωτιές, ο Παναθηναϊκός φέτος έχει καταφέρει να μαζεύει πολύ πιο εύκολα τους βαθμούς που θέλει στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του τίτλου. Στο περσινό πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει ίδιες νίκες με αυτές που έχει κάνει φέτος σε 12 παιχνίδια. Δηλαδή τα 9 τρίποντα που έχει πάρει το «τριφύλλι» φέτος το έχουν φέρει στους 29 βαθμούς, πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, ενώ πέρσι είχε 31 και στα 15 πρώτα ματς της σεζόν.

Στο περσινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός με τη συγκομιδή που είχε στον πρώτο γύρο ήταν ωστόσο 8 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Φέτος, οι «πράσινοι» έχουν δυο ματς λιγότερα, τα οποία ευελπιστούν πως θα πάρουν στο ΟΑΚΑ, και είναι σε απόσταση… βολής από τον «αιώνιο» αντίπαλο που βρίσκεται στην κορυφή με μόλις δυο βαθμούς διαφορά από την ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα. Αν τ

Keywords
Τυχαία Θέματα