Καπίνος, Ρούντολφ και διεθνείς (;) εναντίον… προετοιμασίας

Εγώ θα επιμείνω κι ας συνεχίσουν να λένε κάποιοι φίλοι ή ότι είναι τέλος πάντων, εμάς δεν μας νοιάζει. Θα επιμείνω λοιπόν, ότι πέρα απ’ όλα τα άλλα, υπάρχει και μια ομάδα στον Παναθηναϊκό.

Μια ομάδα που είναι υποχρεωμένη και πρέπει να συμπεριφερθεί σαν ομάδα και σαν Παναθηναϊκός την Κυριακή στην Ξάνθη. Και που μέχρι στιγμής, κανένας –μα κανένας εντελώς- δεν ασχολείται μαζί της.

Ούτε και με αυτήν, ούτε φυσικά και με το

παιχνίδι στην Ξάνθη.

Θεωρητικά ασχολείται η ίδια η ομάδα. Αλλά αυτό είναι όντως θεωρητικό. Με βάση τουλάχιστον όσα διαβάζουμε και μαθαίνουμε στο καθημερινό ρεπορτάζ αυτής της ομάδας.

Που… στριμωγμένο κι αυτό, ανάμεσα σε πρίγκιπες και Αμερικάνους… λαϊκής βάσης στις σελίδες των εφημερίδων και των σάιτ, σιγοψιθυρίζει κάτι περί απουσιών, περί έλλειψης ρυθμού, περί κόπωσης των διεθνών και τα σχετικά.

Κι η πλάκα είναι πως όντως είναι πραγματικά όλα αυτά. Και αν δεν υπήρχε ο παροξυσμός της αναζήτησης επενδυτών και κεφαλαίων, λογικά δεν θα σιγοψιθύριζαν αλλά θα φώναζαν και δυνατά δυο μέρες σχεδόν πριν το κρίσιμο αυτό παιχνίδι.

Μόνο που δεν συμβαίνει έτσι.

Να το έχουμε καθαρό λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός κα λόγω αντικειμενικών συνθηκών και λόγω δικού του… εφησυχασμού ή ακόμα και… αμέλειας, δεν πάει στην Ξάνθη όσο καλύτερα προετοιμασμένος γίνεται για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μακάρι να βγει στο χορτάρι, αυτό που συνήθως λέμε όλοι, η λεγόμενη ανωτερότητα και διαφορά ποιότητας στο έμψυχο υλικό των δύο ομάδων και να ισοσκελίσει αυτή την ουσιαστική ανυπαρξία προετοιμασίας.

Και πραγματικά μπορεί να το κάνει αυτό ο Παναθηναϊκός. Ακόμα κι έτσι όπως προετοιμάστηκε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η δυσκολία θα είναι, αν όλο αυτό που έγινε ή πιο σωστά… δεν έγινε ένα μήνα τώρα, του βγει ξαφνικά και με δραματικό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Εκεί όντως θα υπάρχει ένα πρόβλημα. Και πολύ σοβαρό μάλιστα. Ειδικά αν το παιχνίδι δεν πάει… στρωτά και στραβώσει για τον Παναθηναϊκό.

Απέναντι σε όλα αυτά τα ντεσαβαντάζ, υπάρχουν και μερικά πράγματα στα οποία μπορεί και πρέπει να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός. Ειδικά αν τα αντιληφθεί και ο ίδιος σαν τέτοια και τα αξιοποιήσει.

Το πρώτο είναι η… αύρα Καπίνου. Δεν ξέρω αν ο Κοτσόλης τελικά θα προλάβει να είναι έτοιμος ή όχι. Ξέρω όμως, πως τον μικρό, τον περιβάλει μέχρι στιγμής μια απόλυτα θετική ενέργεια σαν υποδοχή και κριτική της πρώτης παρουσίας του, η οποία δεν υπάρχει περίπτωση να μην του βγει σε καλό στην διάρκεια του αγώνα.Πέρα από το ότι ακόμα και στα ίσα σαν προσόντα, μπορεί κάποιος να αρχίσει ήδη συζήτηση και με αξιώσεις μάλιστα, για το αν αξίζει έτσι κι αλλιώς να ξεκινάει βασικός αυτή την περίοδο.

Το δεύτερο είναι ο Ρούντολφ. Λογικά επίσης και πάλι, αυτή τη φορά ο Ούγγρος θα ξεκινήσει απ’ την αρχή. Κι αυτό επίσης είναι κάτι που μπορεί να φέρει καλή αύρα, αλλά και διαφορετική αγωνιστική συμπεριφορά στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Συνήθως για τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές, η πρεμιέρα (γιατί αν ξεκινήσει βασικός, σαν τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε όλο

Keywords
Τυχαία Θέματα