«Καθάρισαν» οι μεγάλες στο «Νησί»

Με εύκολο τρόπο επικράτησαν οι Άρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι των Γουίγκαν, Μπόλτον και Νόριτς αντίστοιχα για τν 14η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Με φόρα έρχεται η Άρσεναλ στον Πειραιά και το «Καραϊσκάκης» για την αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Champions League μετά τη νίκη της με 4-0 απέναντι στην Γουίγκαν στο «JJB».

Οι «κανονιέρηδες» επιβεβαίωσαν το παρατσούκλι τους και κάνοντας

μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το ευρύ 4-0. Όλα κρίθηκαν σε ένα δίλεπτο στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Αρτέτα στο 28΄άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Βερμάλεν στο 29’ ουσιαστικά να «καθαρίζει» το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πέτυχε ακόμα δύο γκολ. Αρχικά ο Ζερβίνιο στο 61’ έκανε το 3-0, με τον Φαν Πέρσι πετυχαίνοντας το 14ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Στους επτά βαθμούς ξέφυγε από τους διώκτες της η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας και απέχει οκτώ βαθμούς.

Οι «πολίτες» επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ισοπαλία τους απέναντι στην Λίβερπουλ, επικρατώντας 5-1 της Νόριτς. Ο Σέρχιο Αγκουέρο μετά από μία περιπετειώδη φάση άνοιξε το σκορ στο 32’. Στην επανάληψη η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπήκε αποφασισμένη να «τελειώσει» το παιχνίδι και τα κατάφερε.

Ο Νασρί στο 51’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με τον Τουρέ στο 68’ να κάνει το 3-0. Τα «καναρίνια» κατάφεραν να απαντήσουν με τέρμα του Μόρισον στο 81’. Οι «πολίτες» ωστόσο κατάφεραν να πετύχουν ακόμα δύο γκολ μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Αρχικά ο Μπαλοτέλι στο 88’ έκανε το 4-1 με τον Τζόνσον να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στις καθυστερήσεις.

Η Τότεναμ φαίνεται πως ξεπέρασε με εύκολο τρόπο την ήττα της από τον ΠΑΟΚ για το Europa League, καθώς στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» επικράτησε άνετα με 3-0 της Μπόλτον.

Μόλις στο 7’ ο Μπέιλ έβαλε τους «πετεινούς» μπροστά στο σκορ, ενώ στο 16’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κέιχιλ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα για την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ η οποία στο 50’ με τον Λένον έφτασε στο 2-0, με τον Ντεφό να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα δέκα λεπτά αργότερα.

Ζωντανή στη «μάχη» της παραμονής έμεινε η Μπλάκμπερν η οποία είχε σε δαιμονιώδη κατάσταση τον Γιακούμπου Αγιεγκμπένι που έκανε «καρέ» δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με 4-2 απέναντι στην Σουόνσι.

Αρχικά στο 20’ άνοιξε το σκορ με τον Λίτα να ισοφαρίζει στο 35’ για τους Ουαλούς. Ο Νιγηριανός επιθετικός όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε και πάλι το προβάδισμα στα «ρόδα». Το χατ-τρικ από τον Αγιεγκμπένι έγινε στο 57’. Ο Μουρ στο 66’ μείωσε για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο όλα τελείωσαν στο 81΄όταν ο Άλεν αποβλήθηκε παραχωρώντας το πέναλτι με τον Γιακούμπου να ολοκληρώνει το «καρέ».

Τέλος, ΚΠΡ και Γουέστ Μπρομ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο «Λόφτους Ρόουντ». Ο Χέλγκουσον στο 20’ άνοιξε τ

Keywords
Τυχαία Θέματα