Κατσουράνης: «Ταπεινοί και να τα δώσουμε όλα για πρόκριση»

13:02 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Με ταπεινότητα θα πρέπει να συνεχίσει η Εθνική μας ομάδα, ενόψει του Euro 2012, όπως τόνισε ο Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος παραδέχθηκε πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

«Είναι καλή ομάδα το Βέλγιο, δικαιούταν να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε. Ήταν καλό τεστ για να βγουν συμπεράσματα. Είχαμε πολύ καιρό να βρεθούμε. Έχουμε πολλά

να βελτιώσουμε. Πρέπει να βλέπουμε τις αδυναμίες μας. Στα φιλικά θα έχουμε καλό πρόσωπο. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε. Πρέπει να πάμε με το κεφάλι κάτω και να δώσουμε έμφαση στην άμυνα που είναι το δυνατό μας σημείο. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι», ήταν τα πρώτα λόγια του Κώστα Κατσουράνη στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» για την Εθνική μας ομάδα.

Σε ερώτηση για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στη σημερινή ομάδα και αυτή του 2008, απάντησε: «Έχουμε αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά, παιδιά με ταλέντο, παίκτες που είναι γρήγοροι στην άμυνα. Αυτή η ομάδα έχει χαρακτηριστικά που χρειάζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο».

Ενώ για τους στόχους της Εθνικής, είπε: «Να έχουμε καλή εικόνα. Να βγάλουμε προσωπικότητα στο γήπεδο, να έχουμε δεμένο σύνολο. Από κάθε παιχνίδι βγαίνουν συμπεράσματα. Μπορείς να δεις αδυναμίες, τι να τολμήσεις περισσότερο».

Όσον αφορά στον Φερνάντο Σάντος και αν δημιουργείται πρόβλημα, επειδή ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του, είπε: «Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Ο Σάντος είναι προπονητής που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Πιστεύω ότι θα ανανεώσει. Νομίζω, όμως, ότι δεν αντέχει να είναι προπονητής σε Εθνική. Αν φύγει, πιστεύω ότι θα γυρίσει στην Πορτογαλία».

Στη συνέχεια, ο Κατσουράνης μίλησε για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Βλέποντας τη δουλειά του προπονητή και ότι η ομάδα έχει καλό υλικό, με έναν επιπλέον χρόνο μαζί, θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Αν ζεις κάποιον καθημερινά, βλέπεις το πώς δουλεύει, από εκεί βγάζεις συμπεράσματα. Είναι πολύ ήρεμος. Οκτώ στους δέκα παίκτες προτιμούν ήρεμο προπονητή που θα τους μιλάει και θα τους αναλύει τα πράγματα».

Αναφορικά με το αν σκέφτεται να γίνει προπονητής, ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να γίνω προπονητής. Στο ποδόσφαιρο που ζούμε, που κουράζεσαι ψυχολογικά, θα ήθελα να τελειώσω και να φύγω οριστικά. Σαν τεχνικός διευθυντής θα μου άρεσε ως ιδέα».

Για το ότι λένε πως αυτός κάνει κουμάντο μέσα στο γήπεδο, είπε: «Αυτό λέγεται μεταφορικά, κουμάντο δεν κάνω πουθενά. Όταν κάνεις μια παρατήρηση, είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι πρόβλημα να έχεις καλή επικοινωνία μέσα στο παιχνίδι».

Για ένα παλαιότερο επεισόδιο που είχε σε προπόνηση με τον Τζόρβα, είπε: «Δεν είχε σχέση με τακτική. Μπορείς να τσακωθείς σε προπόνηση για οποιοδήποτε λόγο», ενώ για τη θέση που του αρέσει να παίζει, τόνισε: «Μου αρέσει να παίζω περισσότερο μπροστά από την άμυνα. Όταν ξεκίνησα έπαιζα δεξιά, σαν εξτρέμ».

Keywords
Τυχαία Θέματα