Φθηνή πατάτα και στην Παλλήνη!

12:07 1/3/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Δήμος Παλλήνης ανέλαβε αυτή τη φορά την πρωτοβουλία για την διανομή πατάτας σε χαμηλή τιμή με παράκαμψη των μεσαζόντων.

Ο δήμος άρχισε ήδη να συλλέγει παραγγελίες κατοίκων, ώστε να φθάσουν οι αναγκαίες ποσότητες από τους πατατοπαραγωγούς. Μαλιστα, όπως λένε οι αρμόδιοι, η προσπάθεια θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο του Δήμου Παλλήνης είναι να ορίσει μία συγκεκριμένη ημέρα, κατά την οποία οι πατατοπαραγωγοί θα έρθουν να πουλήσουν το προϊόν τους στους δημότες έναντι 28 λεπτών, όπως υπολογίζεται.

Ο δήμος δεν εμπλέκεται στην οικονομική συνδιαλλαγή

μεταξύ παραγωγών και δημοτών, παρά μόνο θα προμηθεύσει με ένα κουπόνι εκείνους τους δημότες που έχουν κάνει παραγγελίες (έως τις 8 Μαρτίου), προκειμένου να το παραδώσουν στους παραγωγούς.

Ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος δήλωσε στη ΝΕΤ ότι ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να απλώσει ένα δίχτυ προστασίας του εισοδήματος που συνεχώς συρρικνώνεται. «Η κοινωνία μπορεί να αυτοοργανωθεί» δήλωσε.

Η αντιδήμαρχος Παλλήνης Ειρήνη Κουνενάκη δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου είναι «να ταρακουνήσουμε την αγορά. Αφού το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση, θα το επιβάλλουμε» τόνισε η αντιδήμαρχος. Επισήμανε ότι η προσπάθεια θα επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα.

Ωστόσο, το κίνημα για φθηνά προϊόντα που ξεκίνησε από την πρωτοβουλία των εθελοντών του νομού Πιερίας δεν σταματά εδώ. Ήδη οι εθελοντές της Πιερίας ετοιμάζουν πώληση ελαιολάδου, ενώ παρόμοιες κινήσεις γίνονται και στην Βέροια, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα