Κι αν έφευγε ο Τσάκας; Τι θα γινόταν;

Το πιο σώφρον απ’ όσα θα μπορούσαν να αποφασιστούν χθες στο ΔΣ του Παναθηναϊκού ήταν αυτό που αποφασίστηκε: δηλαδή να… αποφασιστεί το τι θα γίνει με την Αρμπόρις, από τη Γενική Συνέλευση.

Κι αυτό για δύο λόγους:

Ο πρώτος είναι ότι εφόσον το θέμα είναι τέτοιας σημασίας, είναι έτσι κι αλλιώς καλύτερο και πιο πρέπον για την ομάδα η απόφαση να ληφθεί από τους μετόχους και όχι από εκπροσώπους τους. Και ο δεύτερος είναι ότι… ο Τσάκας είπε προχθές πως αν δινόταν

εξουσιοδότηση στην Arboris για (παράλληλη) αναζήτηση επενδυτών από το ΔΣ, αυτό θα ήταν casus belli για την πλευρά του πρίγκιπα.

Και, τι να γίνει; Έτσι όπως έχει ως τώρα πάει το πράγμα, ό,τι λέει ο Τσάκας ίσως να μην μπορεί κάποιος να το πάρει και 100% τοις μετρητοίς (λέξη… έτσι κι αλλιώς «ταμπού» στις μέρες μας), αλλά… διακινδυνεύει κιόλας να το πάρει και τελείως στο ντούκου; Δεν το διακινδυνεύει.

Και άρα, ορθώς έπραξαν χθες στο ΔΣ. Φαντάζεστε, εννοώ, να έλεγε το ΔΣ: «Κοιτάξτε. ΟΚ. Τις επαφές με τον πρίγκιπα τις κάνει ο Τζίγκερ, αλλά κι εμείς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε να υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι επενδυτές, οπότε, go fetch, Arboris» και, αμέσως μετά, ο Τσάκας να έβγαινε και να έλεγε: «Αυτό ήταν! Τελείωσε. Παίρνω τον πρίγκιπα και φεύγω;»

Ε, αν μη τι άλλο, θα μέναμε με την απορία, μετά, έτσι; (Αντιλαμβάνεστε ποια απορία…) Οπότε, όλα καλώς καμωμένα. Να πάρουν το δρόμο τους και την άλλη βδομάδα βλέπουμε. Και κάνουμε. Και κρίνουμε. (Ελπίζω για όλους, δίκαια. Αποδίδοντας τα του… πρίγκιπος στον πρίγκιπα και όλα τα σχετικά…)

ΥΓ: Μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα είχα με τον γιατρό κ. Κ. από την Κερατέα χθες, σχετικά με όσα γράφτηκαν εδώ για το πανό. Η άποψή του δεν ήταν αντίθετη, απλώς θέλησε να μου πει ότι κατά τη γνώμη του, ισχύουν δύο πράγματα: 1. Ότι το μένος για το πανό δεν είναι τυχαίο (αλλά αφορά το γεγονός ότι μια τέτοια εκδήλωση διαμαρτυρίας σε γήπεδα ενοχλεί πιο πολύ απ’ ότι σε μια πλατεία, διότι έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο).

Και 2. Ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι που πρέπει να συγκεντρώσει τα πυρά ως κύρια εκφραστής τέτοιων συμπεριφορών. Ως, δηλαδή, μια κυβέρνηση που επειδή «σώζοντάς» μας, μας καταστρέφει, ενδιαφέρεται να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις ακόμη και κάνοντας υπερβολικά και ακραία πράγματα.

Στο πρώτο, θα συμφωνήσω μαζί του: όντως, όπως λέγαμε και τις προάλλες, στο πλαίσιο εκατοντάδων ανούσιων και προσχηματικών διαδηλώσεων των παρελθόντων ετών (που, επιπλέον, έχουν περάσει και στην κοινή συνείδηση ως… πεδίον δόξης λαμπρόν των «μπαχαλάκηδων»), ένα πανό σε γήπεδο εκφράζει πράγματι μια πιο «εις βάθος» και έκταση λαϊκή αγανάκτηση. Οπότε, λογικό και να «τσούζει» πιο πολύ.

Ως προς το δεύτερο, όμως, δεν θα συμφωνήσω απόλυτα. Θεωρώ ότι γενικώς, η σημερινή κυβέρνηση είναι υπόλογη για εκατό καταστροφικά για τη χώρα λάθη. Δυστυχώς, όμως, θεωρώ και ότι συγκυριακώς και μόνο έχει και την… αποκλειστικότητα πρωτοβουλιών όπως αυτή με το κυνήγι των πανό. Της έλαχε, εννοώ, η πιο ζόρικη περίοδος, οπότε αναγκάζεται και γίνεται η πρώτη που αποβάλε

Keywords
Τυχαία Θέματα