«Κληρώνει» για τους «αιώνιους» στο Top 16

Στη Βαρκελώνη, όπου θα διεξαχθεί σήμερα (28/12, 14.00, Novasports 3) η κλήρωση του Top 16 της Ευρωλίγκας, χτυπάει η καρδιά των «αιωνίων».

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα μάθουν τους αντιπάλους τους στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης, στο δρόμο τους προς το Φάιναλ Φορ της Κωνσταντινούπολης. Αμφότερες οι ελληνικές ομάδες προκρίθηκαν ως δεύτερες στον όμιλό τους,

κατά συνέπεια συμπεριλήφθηκαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το Ισραήλ και τη Σιένα από την Ιταλία. Δύο είναι οι περιορισμοί στη σημερινή (28/12) κλήρωση: στον ίδιο όμιλο δεν γίνεται να συμπέσουν ομάδες από την ίδια χώρα και όσες τέθηκαν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Με το δεδομένο πως στην κληρωτίδα, πέραν των «αιώνιων», θα βρεθούν τέσσερις ισπανικές ομάδες, τρεις ιταλικές, ισάριθμες τουρκικές, δύο ιταλικές, μία λιθουανική και μία ισραηλινή, οι πιθανοί συνδυασμοί δεν μπορεί να είναι πολλοί. Συγκεκριμένα, τα γκρουπ δυναμικότητας, τα οποία έχουν προκύψει βάσει της κατάταξης των ομάδων στη φάση των ομίλων, είναι τα εξής:

Α' γκρουπ: Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα
Β' γκρουπ: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα
Γ' γκρουπ: Καντού, Ουνικάχα Μάλαγα, Εφές Αναντόλου, Ούνικς Καζάν
Δ' γκρουπ: Μπιλμπάο, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Γαλατάσαραϊ

Τον Παναθηναϊκό στην κλήρωση θα εκπροσωπήσει ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ, Μάνος Παπαδόπουλος, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού το παρών θα δώσει ο γενικός διευθυντής, Χρήστος Σταυρόπουλος. Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 18 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την 1η Μαρτίου. Στα προημιτελικά θα προκριθούν οι πρώτοι δύο από καθέναν από τους τεσσάρους ομίλους.

Τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό

Σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται με βάσει τους περιορισμούς της Ευρωλίγκας, αν ο Παναθηναϊκός κληρωθεί στον όμιλο της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ θα τον πλαισιώσουν μία εκ των Εφές Αναντόλου και Ούνικς Καζάν από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και μία εκ των Γαλατάσαράϊ και Αρμάνι Τζινς Μιλάνο από τον τέταρτο όμιλο. Εάν τοποθετηθεί στον όμιλο της Ρεάλ Μαδρίτης, στο δρόμο του θα βρεθούν μία εκ των Καντού και Ούνικς Καζάν από το γ' γκρουπ και μία εκ των Γαλατάσαραϊ και Μπιλμπάο από το δ' γκρουπ. Αντίστοιχα, εάν μπει στον όμιλο της Μπαρτσελόνα, μαζί του θα βρεθούν ή Καντού ή η Εφές Αναντόλου από το τρίτο γκρουπ και είτε η Μπιλμπάο και είτε η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο από το δ' γκρουπ.

Τα σενάρια για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός αποφεύγει από το γκρουπ των ισχυρών τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με την οποία έπαιξε στους ομίλους, κι από εκεί και πέρα εάν κληρωθεί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα βρει μπροστά του και την Εφές Αναντόλου από το γ' γκρουπ δυναμικότητας κι αν κρατηθούν τα κριτήρια μέχρι τέλους ο πιο πιθανός αντίπαλός του από το τέταρτο γκρουπ θα είναι η Γαλατάσαραϊ. Εάν οι Πειραιώτες κληρωθούν στον όμιλο της Ρεάλ Μαδρίτης, τότε μαζί τους θα είναι η Ούνικς Καζάν από το γ' γκρουπ και η Ζαλγκίρις Κάουνας από το δ' γκρουπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα