«Κληρώνει» στη «Μαύρη Ήπειρο»

Η CAF έκανε γνωστά τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Κόπα Άφρικα, που θα διεξαχθεί στις 29 Οκτωβρίου 2011.

Άμεσο ενδιαφέρον έχουν οι Καντέ, Κουίνσι, Ζουέλα αλλά και αρκετοί άλλοι Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη χώρα μας και οι Εθνικές τους ομάδες έχουν προκριθεί για την τελική φάση της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των δύο χωρών που θα διοργανώσουν το φετινό Κόπα Άφρικα, Γκαμπόν και Ισημερινή Γουϊνέα, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού.

Το δεύτερο γκρουπ

απαρτίζουν οι Αγκόλα, Τυνησία, Ζάμπια, Γουϊνέα, το τρίτο οι Μάλι, Σενεγάλη, Μαρόκο και Μπουρκίνα Φάσο ενώ στο τέταρτο βρίσκονται Σουδάνη, Λιβύη, Μποτσουάνα και Νιγηρία. Η κλήρωση θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 21 Ιανουαρίου από την Ισημερινή Γουϊνέα που θα είναι στον πρώτο όμιλο.

Η Γκαμπόν θα είναι στον τρίτο όμιλο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 28ης διοργάνωσης του Κόπα Άφρικα, και θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στις 23 Ιανουαρίου 2012. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι το γεγονός πως το Κόπα Άφρικα κάθε χρόνο διεξάγεται στα μέσα της σεζόν για τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως για την Ευρώπη, έχει δημιουργήσει κατά καιρούς προβλήματα στους συλλόγους και έχει προκαλέσει συζητήσεις για την διεξαγωγή του και το κατά πόσο οι ομάδες θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες τους να συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Τα Γκρουπ Δυναμικότητας στο Κόπα Άφρικα

Α’ Γκρουπ

Β’ Γκρουπ

Γ’ Γκρουπ

Δ’ Γκρουπ

Ισημερινή Γουινέα

Αγκόλα

Μάλι

Σουδάν

Γκαμπόν

Τυνησία

Σενεγάλη

Λιβύη

Γκάνα

Ζάμπια

Μαρόκο

Μποτσουάνα

Ακτή Ελεφαντοστού

Γουϊνέα

Μπουρκίνα Φάσο

Νιγηρία

Keywords
Τυχαία Θέματα