Κούγιας: «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά»

15:46 6/1/2012 - Πηγή: OnSports

Για την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στο «NovaΣΠΟΡ FM» για τα βήματα που έχει κάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς την κάθαρση, αλλά και για την Παναχαϊκή και το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Για την απόφαση που είχε πάρει να φύγει από την Παναχαϊκή, προτού αναθεωρήσει: «Είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για την Παναχαϊκή, από τη συμμορία των αθλητικών δικαστών που είχε ορίσει η συμμορία

των ιδιοκτητών των ΠΑΕ. Για να με εξουδετερώσουν ως μάρτυρα, έστησαν μια ιστορία δωροδοκίας και είχα πει πως θα αποχωρήσω από την Παναχαϊκή. Όταν είδα πως υπάρχουν αθλητικοί δικαστές που αθωώνουν τον Λεβαδειακό για το παιχνίδι με την Ηλιούπολη και τιμωρούν την Παναχαϊκή, είχα μία ανθρώπινη αντίδραση. Γι’ αυτό και έχω κινηθείο νομικά εναντίον τους».

Για την πορεία της Παναχαϊκής στη Football League: «Έχουν μικρύνει πολύ οι αποστάσεις από τη Γ’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα. Είχαμε τον Σάμαρη, που του ζήτησα να υπογράψει, αλλά πήγε στον Πανιώνιο και βλέπετε ότι είναι από τους καλύτερους στη Σούπερ Λίγκα. Αφού η ομάδα μας πέρυσι έχοντας κόντρα όλο το κύκλωμα, στημένους διαιτητές και στημένα επεισόδια, πήρε το πρωτάθλημα, κρίναμε πως φέτος μπορεί να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Έτσι κρατήσαμε τον κορμό της ομάδας και αποκτήσαμε επτά παίκτες που είναι καθιερωμένοι, όπως τον Μάλαρτζ, τον Μενδρινό, τον Χλωρό και άλλους. Παίζουν περισσότερο οι μικροί παρά τα ονόματα, γιατί ο προπονητής μας είναι δίκαιος. Έχουμε κάνει μία πάρα πολύ καλή πορεία. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, με τα ντέρμπι εκτός έδρας. Τώρα έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ομάδες που μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια με προοπτικές νίκης. Αν είχαμε τους πέντε βαθμούς που μας αφαιρέθηκαν και τους τρεις από το στημένο ματς, θα είχαμε 16 βαθμούς και θα ήμασταν δεύτεροι. Έχει άλλα 25 ματς το πρωτάθλημα και πιστεύω πως μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα είμαστε ή μέσα στην εξάδα ή κοντά σε αυτή. Το πρωτάθλημα στη Football League είναι ανορθόδοξο».

Για το τι άλλαξε στο ποδόσφαιρο μετά την υπόθεση των «στημένων» αγώνων: «Έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Πέρυσι ο "λύνω και δένω" ήταν ο Μπέος στη Σούπερ Λίγκα και ο Τσακογιάννης στη Β’ και Γ’ Εθνική. Τώρα είναι στο προσκήνιο ο κ. Κωστούλας. Αντί του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, είναι στο προσκήνιο ο Παναιτωλικός, η Ξάνθη, ο Ατρόμητος, δηλαδή ομάδες με διοικητική και αγωνιστική υγεία. Η δική μας διοργανώτρια αρχή, της Football League, επώασε επί χρόνια τα στημένα παιχνίδια. Στη Football League μπορεί να υπάρχουν ομάδες που έχουν συνδέσμους με το παρελθόν, αλλά η νοοτροπία τους είναι διαφορετική και οι διαιτησίες είναι καλύτερες. Αυτό είναι τεράστιο βήμα. Επίσης παίζουν περισσότεροι Έλληνες πια. Ο καλός Έλληνας είναι πολύ καλύτερος από έναν μέτριο ξένο. Αν οι διοργανώτριες αρχές είχαν περισσότερο ποδοσφαιρική νοοτροπία και λιγότερο διοικητική και οικονομική, θα είχαμε ακόμη καλύτερα αποτελέσμ

Keywords
Τυχαία Θέματα