«Κούρεμα» πληρωμών και μεταγραφών στην Super League!

Ο Τζέιμς Ελρόι, ένας από τους πιο διάσημους Αμερικανούς συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων, είχε πει κάποτε ότι «η αγωνία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό». Όταν φυσικά το έλεγε, δεν είχε στο μυαλό του, ούτε το ΔΝΤ, ούτε την οικονομική κρίση που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της και μεταδίδει αγωνία στον κόσμο για αυτό που ξημερώνει. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ασφαλώς και δεν αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα.

Η οικονομική εικόνα σε πολλές ΠΑΕ, παραπέμπει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, ενώ η αγωνία για το σήμερα, για το αύριο, «τσακίζει

κόκκαλα» και σίγουρα μόνο ως αφροδισιακό δεν λειτουργεί. Τις φετινές γιορτές, ο Αη Βασίλης θα φέρει επιλεγμένα μεταγραφικά δώρα στους οπαδούς κάποιων προνομιούχων ομάδων. Τα διαθέσιμα χρήματα είναι λιγότερα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια και συν τοις άλλοις, ακόμη και τα... δυνατά πορτοφόλια, δεν δείχνουν την διάθεση να κάνουν την υπέρβαση και να ρισκάρουν σε δύσκολες εποχές με πολυδάπανες μεταγραφές.

Αφήστε που στις φτωχές… γειτονιές της Super League, εκεί όπου το χρήμα δεν ρέει άφθονο, νοιάζονται περισσότερο για την τακτοποίηση παλιών εκκρεμοτήτων και την επιβίωσή τους, παρά για το…shopping παικτών που τείνει να εξελιχθεί σε… σπορ πολυτελείας!

Το Onsports βάζει στο μικροσκόπιο τα… λογιστικά βιβλία των 16 ΠΑΕ της Super League, καταγράφοντας την συνέπεια στις οικονομικές υποχρεώσεις και την μεταγραφική διάθεσή τους, λίγο ημέρες πριν ανοίξει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάνει την διαφορά

Οι πρωταθλητές ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο… γάλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η οικονομική κατάσταση της πειραϊκής ΠΑΕ, θεωρητικά, επιτρέπει στους «ερυθρόλευκους» να ρίξουν - χωρίς να ιδρώσουν - «ζεστό» χρήμα για μεταγραφές, ακόμη από το «πάνω – ράφι».

Πρακτικά, ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό εάν υπάρχει η βούληση να πάνε σε… χλιδάτες μεταγραφές. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, το «αγκάθι» με το ακριβό συμβόλαιο του «φευγάτου» Κοστάντσο και τους δανεικούς παίκτες, οι οποίοι αναχωρούν για άλλα…λιμάνια, με τα έξοδα πληρωμένα από τον ««λόχο» του Πειραιά.

Οσο για τις πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Καταγράφονται ενίοτε κάποιες μικροκαθυστερήσεις, αλλά μέχρι εκεί. Εάν ήταν να πληρώνουν όλες οι ΠΑΕ όπως στην Πλατεία Αλεξάνδρας, η κρίση δεν θα είχε βρει τα...δίχτυα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο ιστορικός φετινός χειμώνας

Ο φετινός χειμώνας είναι ένας από τους πιο περίεργους, όχι μόνο τα τελευταία χρόνια, αλλά γενικότερα στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Την ώρα που το σίριαλ της «πριγκιπιάδας» συνεχίζεται με νέα επεισόδια, στο τελευταίο ΔΣ της ΠΑΕ, ειπώθηκε ότι οι πληρωμές στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι εξασφαλισμένες μέχρι τον Φεβρουάριο. Οι παίκτες δεν ανησυχούν επί του παρόντος για τις όποιες μικροκαθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Για την… μετάγγιση νέου αίματος θα πρέπει να γίνουν θυσίες, εφόσον δεν υπάρξει «happy end» στις διαπραγματεύσεις με τους Αραβες, πριν από το φινάλε των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Μεγ

Keywords
Τυχαία Θέματα