Τα συμβόλαια που λήγουν

12:46 26/12/2011 - Πηγή: AEK365

Από την προσεχή Κυριακή, πρώτη του Γενάρη, ανοίγει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση ανάμεσα στον Σταύρο Αδαμίδη και τον Νίκο Κωστένογλου, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει κάποια μεταγραφή, καθώς προτεραιότητα είναι η πληρωμή των ποδοσφαιριστών, που παρά τα χρήματα τα οποία πήραν αυτές τις μέρες, οι οφειλές παραμένουν μεγάλες για κάποιους. Ωστόσο, την στιγμή που στην Ένωση δεν μπορούν να εξετάζουν περιπτώσεις παικτών που θα αποκτηθούν, είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν το υπάρχον ρόστερ και τα συμβόλαια τα οποία λήγουν το επόμενο καλοκαίρι.

Και αυτό διότι υπάρχουν παίκτες που από την πρώτη του μήνα, μπορούν να διαπραγματευτούν με ομάδα της αρεσκείας τους και να φύγουν ως ελεύθεροι στην επόμενη μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πιθανότατα θα ολοκληρώσουν την καριέρα τους, ενώ στο ρόστερ βρίσκονται και δανεικοί, οι οποίοι επιστρέφουν στις ομάδες τους, αφού δεν προβλέπεται ρήτρα απόκτησής τους. Κάνοντας μία... σούμα όλων των παραπάνω, μιλάμε για 10 παίκτες που βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδου και η ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει για κάποιους εξ αυτών, αν θα τους κρατήσει. Αλλά θα πρέπει να το κάνει άμεσα.

Τα συμβόλαια που... καίνε

Δύο παίκτες, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το επόμενο καλοκαίρι και η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να κάνει κίνηση για να τους κρατήσει, αφού ήδη έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους, είναι ο Κώστας Μανωλάς και ο Χοσέ Κάρλος. Για τον πρώτο τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα. Μία προκαταβολή ύψους 150.000 ευρώ και υπογράφει τη νέα συμφωνία του, όπως αυτή είχε επιτευχθεί προφορικά, το περασμένο καλοκαίρι. Μοναδικό εμπόδιο ίσως σταθεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος βλέποντας το φιλολογικό ενδιαφέρον που δείχνουν ομάδες από το εξωτερικό να έχει αλλάξει στάση και τότε να χρειαστεί νέος κύκλος διαπραγματεύσεων.
Αντίθετα, για τον Χοσέ Κάρλος το 1+1 που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι, όταν και ήρθε στην ΑΕΚ, είναι πιο δεσμευτικό. Αν η Ένωση καλύψει το ποσό που είχε συμφωνηθεί από πέρσι, τότε έχει τον πρώτο λόγο για να τον κρατήσει, ενώ μπορεί, εφόσον επιθυμεί, να μπει σε νέες διαπραγματεύσεις για ακόμα μεγαλύτερο συμβόλαιο. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Φαμπιάν Βάργκας. Ο Κολομβιανός μέσος ήρθε την τελευταία στιγμή, όμως από την αρχή κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Η υπόθεσή του θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη, αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός τους, αν και υπάρχει αισιοδοξία ότι με το νέο έτος θα είναι απολύτως έτοιμος. Στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα συμμετοχών, που αν τελικά την... πιάσει, τότε αυτό ανανεώνεται αυτόματα. Το όριο είναι 25 συμμετοχές και μέχρι στιγμής μετράει 13. Η ΑΕΚ, στην προκειμένη περίπτωση, είναι αυτή που μπορεί να «ελέγξει» εν μέρει το αν θα παραμείνει ή όχι ο αμυντικός μέσος της και την επόμενη περίοδο.

Το τέλος μιας ένδοξης καριέρας

Στους τελευταίους 6 μήνες των συμβολαίων τους μπαίνουν και οι αρχηγοί της ΑΕΚ, μαζί με τον Νίκο Γεωργέα. Πιθανότατα, όλοι τους, να έχουν πάρει τη μεγ

Keywords
Τυχαία Θέματα