Κρανάκης: «Όλοι είναι μέλη της Εθνικής»

22:47 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

«Τα παιδιά δίνουν και παραπάνω απ' ό,τι έχουν. Είναι όλοι σπουδαίοι χαρακτήρες», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών, Γιώργος Κρανάκης, που αναφέρθηκε στην πορεία της προετοιμασίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον αποκλεισμό των Κοκολοδημητράκη, Μπακαούκα από την 19άδα: «Κάθε προπονητής πρέπει να συγκεντρώνει το καλύτερο υλικό τη δεδομένη χρονική

στιγμή. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως οι τραυματισμοί, η πορεία στο πρωτάθλημα, κάποια κριτήρια αξιολόγησης σε άμυνα και επίθεση, η πληθώρα των παικτών, οι ανάγκες της ομάδας, η αγωνιστική της κατάσταση και ο αντίπαλος. Όλοι είναι μέλη της Εθνικής ομάδας και βέβαια δεν θα ήθελα να έρθει κάποιος που δεν θα έχει τη βούληση ή θα θεωρεί τη συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα, βάρος. Με τους συγκεκριμένους αθλητές μίλησα και λόγω της αλλαγής της ημερομηνίας της προετοιμασίας είχαν προβλήματα επαγγελματικά και προσωπικά».

Για τις αλλαγές στο πρόγραμμα της προετοιμασίας: «Υπάρχει ένα πλάνο σε όλες τις Εθνικές ομάδες και μια στρατηγική που έχει κατατεθεί από εμένα κι έχει εγκριθεί. Υπάρχουν κάποιοι ελιγμοί αναγκαίοι και τους αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Στο αρχικό πλάνο ενόψει των προκριματικών υπήρχε ένα καμπ προετοιμασίας με φιλικά με την Τυνησία στην Αθήνα και ένα καμπ με ημερομηνία συγκέντρωσης στις 26 Δεκεμβρίου με παίκτες που δεν θα είχαν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους. Δυστυχώς δεν συνέβη όπως τα είχαμε σχεδιάσει, διότι η ΟΧΕ περίμενε τι θα γίνει με την επιχορήγηση της Πολιτείας. Ωστόσο ευτυχώς η Ομοσπονδία βρήκε τη λύση και κάναμε την τελευταία στιγμή το καμπ αυτό στη Θεσσαλονίκη από τις 27 του μηνός».

Για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Στο τουρνουά με την Τυνησία έγινε μια πρώτη γνωριμία με τους παίκτες και κάλεσα 19 άτομα. Στο επόμενο καμπ κλήθηκαν 22 από τους οποίους την 1η Ιανουαρίου θα μείνουν επίσης 19. Στη συνέχεια στην Κύπρο και τη Βοσνία θα πάνε 17 παίκτες. Στο τουρνουά με την Τυνησία αποκομίσαμε μεγάλο ενθουσιασμό. Τα παιδιά δίνουν και παραπάνω απ' ό,τι έχουν. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Έχουμε έμπειρους και νέους παίκτες. Όλοι οι αθλητές γνωρίζουν τη σημασία που έχει ο κάθε αγώνας και η κάθε διοργάνωση. Είναι όλοι σπουδαίοι χαρακτήρες».

Για τους αγώνες με την Κύπρο: «Θέλουμε να είναι όλοι οι παίκτες μας υγιείς. Υπάρχουν οι αθλητές που παίζουν εκτός Ελλάδας και χρειάζονται ξεκούραση. Έχουμε μόνο 3 μέρες για να δουλέψουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα