Κύπελλο και ξεκάθαρη λύση

Νέα γκέλα με την Ξάνθη. Καταστάσεις που δείχνουν αναμενόμενες, όταν υπάρχει λογική στο ποδόσφαιρο. Για την ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς, ο στόχος του πρωταθλήματος ήταν εξαιρετικά μακρινός. Το μέλλον του συλλόγου, συνοψίζεται σε δύο βασικές αρχές: το κύπελλο και ξεκάθαρη λύση στο ιδιοκτησιακό κομμάτι.

Η ΑΕΚ βρήκε απέναντι της μια ομάδα που

έχει ισορροπία και σωστές βασικές αρχές. Με καλούς χαφ, γρήγορους και επικίνδυνους επιθετικούς, που της δίνουν σωστό τρόπο παιχνιδιού. Όταν δεν μπαίνουν οι πρώτες φάσεις που δημιούργησε η Ενωση, όταν της αρνούνται πεντακάθαρο πέναλτι και της ακυρώνουν γκολ χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί και δέχεται γκολ στη πρώτη φάση, τότε τα πράγματα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολα.

Το πρόβλημα μεγεθύνεται, γιατί πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας γκέλα της ΑΕΚ. Γιατί πλέον δείχνει αδυναμία να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και να κλείσει την αντίπαλη ομάδα στα καρέ της. Επειδή οι αρκετές διαφοροποιήσεις στην 11άδα, της αλλοιώνουν βασικά χαρακτηριστικά της και δεν της δίνουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Οι μεγάλες ομάδες, αντιδρούν στις γκέλες με μεγαλύτερη ένταση. Και για την ΑΕΚ, η ευκαιρία της ανοίγεται εν όψει του ματς με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν την εμπειρία, την ποιότητα και βέβαια το κίνητρο για να πάρουν τη νίκη. Μια και έξω, όπως έκαναν και τη περυσινή περίοδο. Απλά και ξεκάθαρα, μπαίνουν στην Τούμπα, παίρνουν τη πρόκριση και φτιάχνουν στόχο για το μέλλον.

Βέβαια, ακόμα πιο σημαντικό για την ΑΕΚ είναι να βρεθεί ξεκάθαρη λύση στο ιδιοκτησιακό. Με το φινάλε της υπόθεσης Ξενιάδη από τη πλευρά της διοίκησης, δεν δίνεται λύση. Γιατί πολύ απλά, το πρόβλημα της ΑΕΚ δεν ήταν ο Ξενιάδης, αλλά πως θα βρει εκείνη, μέσω διοίκησης και μετόχων, λύσεις στα προβλήματα της. Όλα τα υπόλοιπα, είναι κουβέντες εκ του περισσού. Χρειάζεται γενναίες αποφάσεις και μάλιστα άμεσα, γιατί ήδη έχει υπάρξει μεγάλη χρονοτριβή.

Keywords
Τυχαία Θέματα