Μαραθώνιος ελέγχων για τους Βρετανούς

Σε πολλαπλούς ελέγχους ντόπινγκ θα υποβληθούν οι Βρετανοί αθλητές πριν από τους Αγώνες.

Πρότυπο στα μάτια της υφηλίου θέλει να αποτελέσει η Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι.
Οι διοργανωτές σκοπεύουν να υποβάλλουν σε πολλαπλούς ελέγχους ντόπινγκ τους αθλητές τους, ελπίζοντας ότι δε θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων, με ύποπτα δείγματα εκπροσώπων

της χώρας.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ, πριν από την έναρξη της διοργάνωσης όλοι οι αθλητές θα περάσουν από ελέγχους: «Ως χώρα υποδοχής, θέλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για καθαρό αθλητισμό και να έχει εμπιστοσύνη η βρετανική κοινή γνώμη στην προσπάθεια των αθλητών μας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Άντι Πάρκινσον.

Οι περισσότεροι έλεγχοι, διευκρίνισε, θα είναι αιφνιδιαστικοί και πρόσθεσε: «Βασικός στόχος είναι να περάσουμε από ένα τουλάχιστον έλεγχο όλα τα μέλη των ομάδων, αλλά σε κάποια αθλήματα θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση».

Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Χιου Ρόμπερτσον, είπε από την πλευρά του: «Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Θέλουμε οι αθλητές μας να είναι τα πρότυπα για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι στο Λονδίνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα