Με ήττα ολοκλήρωσε ο Άρης

Με κατεβασμένο κεφάλι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Last 16 του Eurocup o Άρης, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα με 77-66 από την Ντόνετσκ.

Οι Θεσσαλονικείς παραδόθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, οι οποίοι πήραν από την αρχή το προβάδισμα και το διατήρησαν έως το φινάλε, κάνοντας το «δύο στα δύο» επί της ελληνικής ομάδας και ολοκληρώνοντας με ρεκόρ 5-1 στον όμιλο. Από την πλευρά τους, οι «κίτρινοι» έμειναν στο 1-6 (κέρδισαν μόνο τη Βιλερμπάν,

στην έδρα τους). Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ράμελ Κάρι με 15 πόντους, ενώ από τους παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή ξεχώρισε ο Ρόναλντ Ντέιβις με 19 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τέσσερα κλεψίματα και τρεις ασίστ.

Παρά τις προσπάθειες του Ντέιβις, η Ντόνετσκ ήταν ανώτερη κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου και κατάφερε να προηγηθεί με 24-18 στο 10’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, παρουσιάζοντας αξιοπρόσεκτο πλουραλισμό στην επίθεση, που τους επέτρεψε να πάρουν από ένα σημείο κι έπειτα τον έλεγχο του αγώνα. H κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τους Θεσσαλονικείς στη δεύτερη περίοδο, αφού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και ξέφυγαν με διαφορά 10 πόντων (20-30). Ο Κάρι αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την άμυνα του Άρη, ενώ σημαντικά προβλήματα δημιούργησαν ο Στογιανόφσκι και ο Αβντάλοβιτς, που σημείωσαν από τέσσερις πόντους σε αυτό το διάστημα.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, όμως, δεν πέταξε «λευκή πετσέτα» και με το Μόλντροου να παίρνει προσπάθειες και να χτυπάει στη ρακέτα απάντησε άμεσα, μειώνοντας σε 30-27. Ωστόσο, η Ντόνετσκ «άνοιξε» ταχύτητα και με σερί 7-0 μετέτρεψε το σκορ σε 37-27, τρία λεπτά πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, έχοντας ηγέτη στην επίθεση τον Τζάκσον. Και πάλι οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να μειώσουν το σκορ (32-39), για να οδηγηθούμε στο 41-34, με το οποίο προηγήθηκε η Ντόνετσκ στο ημίχρονο.

Οι Ουκρανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και στην τρίτη περίοδο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Ντέιβις. Με τον Γκλέμποφ να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, η Ντόνετσκ ανέβασε την υπέρ της διαφορά στους 12 πόντους (43-55) στο 27ο λεπτό, δείχνοντας την τάση να «καθαρίσει» την κατάκτηση του ροζ φύλλου. Αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά των γηπεδούχων κι έτσι οι φιλοξενούμενοι με συνοπτικές διαδικασίες προηγήθηκαν με 60-43, «κλειδώνοντας» τη νίκη. Η συνέχεια της αναμέτρησης εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, παρά το γεγονός πως οι παίκτες του Βαγγέλη Αλεξανδρή εκμεταλλεύτηκαν το λογικό χαλάρωμα των αντιπάλων τους και μείωσαν σε 66-57 στο 34’, με πρωταγωνιστή τον Ντέιβις. Μέχρι εκεί, όμως, αφού στη συνέχεια η Ντόνετσκ σοβαρεύτηκε, ανέβασε εκ νέου ταχύτητα στην απόδοσή της κι έφθασε με άνεση στο «διπλό».

Διαιτητές: Έρτσεγκ, Τσιούλιν, Ομπράντοβιτς
Δεκάλεπτα: 18-24, 34-41, 45-62, 66-77.
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 7 (1), Κεϊρούς 2, Ταπούτος 5 (1), Τσαϊρέλης 6, Ντέιβις 19 (2), Κρούσιτς 6, Μποχωρίδης 5 (1), Μπόγρης, Μόλντροου 13 (1), Βεργίνης 3, Δήμας.
Ντόνετσκ (Ομπράντοβιτς): Πουστοζ

Keywords
Τυχαία Θέματα