Με οδηγό τον Quick στο ρετιρέ οι Κινγκς

Μία σπάνια και ταυτόχρονα εντυπωσιακή μονομαχία μεταξύ των τερματοφυλάκων κατέληξε στα πέναλτι, στα οποία οι Λος Άντζελες Κινγκς κατέβαλαν τους Σέιντ Λούις Μπλους.

Από τη μία, ο Jonathan Quick κατέγραψε το όγδοο φετινό του shutout με 35 αποκρούσεις, επίδοση που ισοφαρίζει ρεκόρ για τον σύλλογο της «πόλης των αγγέλων». Από την άλλη, ο Brian Elliott πήρε επίσης το όγδοο του φετινό shutout, το οποίο ήταν το 16ο της καριέρας του.

Ωστόσο, μονάχα ο ένας μπορούσε να κερδίσει και για αυτό το 0-0 υποχρέωσε

την διεξαγωγή πέναλτι. Πρέπει να σημειωθεί πως οι «βασιλιάδες» και οι Μπλους διατηρούν, σε στατιστικό επίπεδο, τις δύο καλύτερες άμυνες του NHL.

Στον τέταρτο γύρο των πέναλτι ο Jeff Carter ήταν αυτός που σημείωσε τη νικητήρια εκτέλεση. Ακολούθησε απόκρουση του Quick στον Chris Stewart και ο επιπλέον βαθμός κατέληξε στους γηπεδούχους. Νωρίτερα, ο Mike Richards είχε «γράψει» το 1-0 για τους Κινγκς, αλλά ο T.J. Oshie «απάντησε» άμεσα.

Πλέον, η ομάδα του Λος Άντζελες έχει 86 βαθμούς και την πρώτη θέση της Pacific που εξασφαλίζει την τρίτη της δυτικής περιφέρειας του NHL. Από την άλλη, οι εκπρόσωποι του Σέιντ Λούις άθροισαν 101 βαθμούς και διατηρήθηκαν στην κορυφή της συνολικής κατάταξης της λίγκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα