Με… σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός 2-0 τον Πανιώνιο (photos)

Με το… αγαπημένο του 2-0 ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Πανιώνιο, για την 22η αγωνιστική, μείωσε και πάλι τη διαφορά στους 2 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό, αλλά κράτησε και δυνάμεις για την Ρουμπίν Καζάν.

Οι «ερυθρόλευκοι» με πρωταγωνιστή τον Ζαν Μακούν, επικράτησαν για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική με 2-0, όπως είχαν κάνει στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και στο «Γ. Καραϊσκάκης» επί της ΑΕΚ.

Ο Καμερουνέζος άσος άνοιξε το σκορ στο 41’ και ο Ντιόγκο στο 51’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Έτσι, οι Πειραιώτες μείωσαν και πάλι τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στους δύο βαθμούς και στρέφονται στον επαναληπτικό με την Ρουμπίν Καζάν την Πέμπτη (23/2) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και προσπάθησαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, κυρίως με προσπάθειες από τα άκρα και τους Καζίμ και Αμπντούν, οι οποίοι κινούνταν στο δεξί και αριστερό άκρο, αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι διάδρομοι προς την εστία του Σιδεράκη ήταν καλά κλεισμένοι από τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να απειλούν μόνο από στημένες φάσεις, όπως στη φάση του 5ου λεπτού, όταν η κεφαλιά του Μαρκάνο, από κόρνερ του Χολέμπας, πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 18’ και η προσπάθεια του Ζαν Μακούν, από φάουλ του Ορμπάιθ.

Ο Καμερουνέζος άσος των Πειραιωτών ήταν πολύ καλός στα πρώτα λεπτά του αγώνα και μάλιστα, από δική του κάθετη μπάλιά στο 28’ ο Ντιόγκο βρέθηκε απέναντι στον Σιδεράκη, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον πορτιέρο του Πανιωνίου.

Η καλή αμυντική λειτουργία του Ιστορικού έφερε εσωτερικές αλλαγές για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Αμπντούν πέρασε στο δεξί άκρο και ο Καζίμ πέρασε στα αριστερά, σε μία προσπάθεια του Ερνέστο Βαλβέρδε να αυξήσει την πίεση προς τα καρέ των «κυανέρυθρων». Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφώς αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι τους, αφήνοντας χώρο στους Πειραιώτες και «χτυπώντας» κυρίως με αντεπιθέσεις, με κύριο εκφραστή τον Σκέμπρι. Ωστόσο, ο άσος του Πανιωνίου τα βρήκε… σκούρα απέναντι στους Παπαδόπουλο και Μαρκάνο, που ήταν στο κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι ανέβασαν… στροφές και στο 37’ απείλησαν με τον Ντιόγκο, αλλά το γυριστό σουτ του Βραζιλιάνου, έπειτα από πάσα του Μακούν, πέρασε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σιδεράκη. Η «ερυθρόλευκη» πίεση έφερε… καρπούς στο 41’ με τον Μακούν. Συγκεκριμένα, ο Ορμπάιθ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο βραχύσωμος αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού με εξαιρετικό επιτόπιο άλμα, νίκησε τον Σιδεράκη στην έξοδό του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου, αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ξεκίνησε με μία αλλαγή στη σύνθεσή του, καθώς ο Κουλουχέρης δεν κατάφερε να συνεχίσει, με τον Αυλωνίτη να παίρνει τη θέση του στο κέντρο της άμυνας. Οι «κυανέρυθροι» εμφανίστηκαν πιο… ευδιάθετοι στα πρώτα λεπτά της «επανάλη

Keywords
Τυχαία Θέματα