Με το αριστερό οι άνδρες στο Ισραήλ

00:22 9/6/2012 - Πηγή: OnSports


Με ήττα άρχισε τις υποχρεώσεις της η εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών στο Ισραήλ, καθώς ηττήθηκε με 3-1 (19-25, 26-24, 12-25, 19-25) από τη Σλοβακία στην πρεμιέρα του 3ου γύρου στο Ευρωπαϊκό Λιγκ.

Οι διεθνείς μας προσπάθησαν στο δεύτερο και στο τέταρτο σετ, αλλά δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και τελικά το... πλήρωσαν.

Σλοβακία (Κρτιάνσκι): Μπενζ 10, Σζάρατς

2, Γιόστσκακ 4, Κουμπς (λίμπερο) 80% (40%), Γιακούμποβ, Σκλαντάνι, Κρτιάνσκι 4, Ζάτκο 3, Χρίνακ 7, Ογκουρσακ 1, Γιάβορτσικ, Κάσπερ 1.

Ελλάδα (Λεώνης): Μπέλλος 5, Πετρέας 5, Τερζής 1, Καρυπίδης 6, Πελεκούδας 7, Θ. Παπαδημητρίου, Σαρικεϊσογλου, Τακουρίδης, Αχ. Παπαδημητρίου (λίμπερο) 50% (29%), Στιβαχτής, Κοκκινάκης 4, Ριζόπουλος 3.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Αλέκος Λεώνης τόνισε μετά το τέλος του αγώνα:«Τηρουμένων των αναλογιών, τα παιδιά έπαιξαν καλά κατά διαστήματα και ήταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα. Είχαμε προβλήματα στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ορισμένοι είχαν χαμηλό ποσοστό στην αποτελεσματικότητα στην επίθεση και ήταν ο βασικός παράγοντας που διαμορφώνει τα παιχνίδια. Προσπάθησαν πάντως όσο μπορούσαν».

Από την μεριά του ο Γιώργος Πετρέας υπογράμμισε: «Δείξαμε αγωνιστικότητα στο δεύτερο σετ, το οποίο και κατακτήσαμε. Στα δύο τελευταία σετ, θεωρώ ότι οι Σλοβάκοι έπαιρναν μεγάλες διαφορές στην αρχή και αναγκαζόμασταν να τους κυνηγάμε. Σε αυτό έφταιγε το γεγονός ότι δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι που είναι σε λιγότερο από 24 ώρες και θα πρέπει να εμφανιστούμε περισσότερο ανταγωνιστικοί και αποτελεσματικοί στο γήπεδο. Έχουμε δύο παιχνίδια στα μέτρα μας, στο πρώτο τουρνουά είχαμε κερδίσει το Ισραήλ, αυτό θέλουμε να κάνουμε και αύριο, αν και ξέρουμε πως όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Οι ομάδες όσο περνάνε τα τουρνουά γνωρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού μας και ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Από την πλευρά μας, θέλουμε να ανεβάσουμε ένα επίπεδο, ο καθένας να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του γιατί έχουμε παίκτες με ποιότητα για να αντεπεξέλθουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια».

Για την μεγάλη πρόκληση που δεν είναι άλλη από την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, ο Γιώργος Πετρέας είπε: «Είναι ο μεγάλος στόχος που έχουμε σαν εθνική ομάδα είναι να επιστρέψουμε σε ένα Ευρωπαϊκό, μετά από αρκετά χρόνια. Πρώτα από όλα πρέπει να δώσουμε όλα τα παιδιά το παρών, εύχομαι οι τραυματίες να αποθεραπευτούν και έχουμε το υλικό και το τεχνικό επιτελείο για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Η Φιλανδία είναι ένα επίπεδο πιο ψηλά από όλες τις ομάδες του Ομίλου και τον δε΄πυτερο Όμιλο τον διοργανώνει στην έδρα της, που είναι σημαντικό, άρα εμείς για να καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση, θα πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση.

Για τη μεταγραφή του στην γαλλική Ναρμπόν, τόνισε: «Είναι ένα όνειρο που είχα από τότε που ξεκινούσα, να πάω δηλαδή σε ένα πρωτάθλημα και σε μία χώρα που το βόλεϊ είναι σε υψηλό επίπεδο. Σε αυτό,τη δεδομένη χρονική στιγμή, έπαιξε ρόλο η οικονομική κατάσταση στην χώρα και στον αθλητ

Keywords
Τυχαία Θέματα