Μεγάλο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον

Ο αγώνας που έρχεται την Κυριακή για τον ΠΑΟΚ, είναι από αυτούς που θέλω να βλέπω χωρίς να έχω άλλες έγνοιες στο κεφάλι μου.

Για την ακρίβεια είναι από αυτούς που έχει ποδοσφαιρική περιέργεια γνωρίζοντας αυτό που φαίνεται να προτιμά ο Μπόλονι στο αρχικό σχήμα.

Πρώτα απ όλα, φαίνεται μία διάθεση του Μπόλονι να χρησιμοποιήσει ένα σχήμα το οποίο έχει ξεκάθαρες επιρροές από το μέλλον του ΠΑΟΚ. Και επειδή εδώ μιλάμε για ρίσκο, αυτό παίρνεται σίγουρα μέσα από

το πράσινο φως των διοικητικών προϊσταμένων του. Υπάρχει δηλαδή μία ξεκάθαρη άνωθεν γραμμή του στυλ «κάνε αυτό που θέλεις, εμείς είμαστε εδώ και δεν θα σου χρεώσουμε αυτό το ρίσκο».

Έτσι λοιπόν, ο Μπόλονι που έχει να κερδίσει 1,5 μήνα εντός των συνόρων δεν προχωρά σε μία λογική «ενδεκάδα ορθολογική γιατί καίγεται ο κώλος μου». Και αυτό εμένα κάτι μου λέει.

Πάμε να πιάσουμε λίγο ρεαλιστικά το πράγμα. Η πιθανότερη τετράδα στην άμυνα, είναι αυτή των Έτο, Μπαλάφα, Μαλεζά και Σταφυλίδη. Οι μη οπαδοί του ΠΑΟΚ που διαβάζετε το κείμενο αναρωτιέστε ποιος είναι ο τελευταίος. Ο Σταφυλίδης είναι ένας 18χρονός, ο οποίος είναι με διαφορά ο καλύτερος ακραίος μπακ της γενιάς του. Απλά ήρθε η ώρα να το αποδείξει και σε επίπεδο ανδρών.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα απ όλα, ο Μπόλονι προτιμά τον Μπαλάφα από τον Τσιρίλο που είναι υγιέστατος. Ο ένας λόγος είναι αγωνιστικός, αφού ο Ιταλός ότι περνάει από αέρα τελευταία, βρίσκει συνήθως τον αντίπαλο ο οποίος μάλιστα σκοράρει. Ο Μπαλάφας είναι καλύτερος ψηλά, αλλά και πιο κοντρολαρισμένος με τη μπάλα.

Ο άλλος λόγος είναι πως ναι μεν τα συμβόλαια των δύο παικτών τελειώνουν το καλοκαίρι, αλλά αν ένας από αυτούς θα ανανεώσει, αυτός θα είναι ο Αρτινός. Ο Μπόλονι λοιπόν θα πρέπει να ξέρει αν ο Μπαλάφας μπορεί να έχει διάρκεια στο κέντρο της άμυνας και τότε, θα πάρει την τελική του απόφαση.

Η επιλογή του Σταφυλίδη δεν είναι ανάγκης. Θα ήταν αν ο Έτο δεν αγωνιζόταν. Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα παρουσίας του Έτο δεξιά και του Σνάουτσνερ αριστερά. Από τη στιγμή που ο Μπόλονι επιμένει στον μικρό, σημαίνει πως τον θεωρεί έτοιμο. Και τον θεωρεί έτοιμο όχι για ένα παιχνίδι της σειράς, αλλά για ένα παιχνίδι που η Τούμπα μπορεί να γίνει πολύ κακιά αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που πρέπει. Και ειδικά με τον μικρό, η Τούμπα θα πρέπει να είναι οκ.

Η άμυνα λοιπόν, με καινοτομίες κατά το ήμισυ, έχει το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικά πάντα. Πάμε στη μεσαία γραμμή.

Εκεί ο Μπόλονι σκέφτεται να λειτουργήσει ως εξής. Ένας κόφτης, δύο οκτάρια. Για την ακρίβεια δύο καθαρά 8άρια γιατί συνήθως όταν έπαιζε με Λαζάρ – Φωτάκη ο Ρουμάνος έπαιζε δίπλα στον Αρίας.

Όλες οι ομάδες του Μπόλονι έπαιζαν 4-3-3 με τους δύο χαφ να είναι box to box και να δίνουν γκολ. Τη Κυριακή, αναμένεται να έχει ο Γκαρσία τον ρόλο του νούμερο 6, ο Σπαντάσιο μέσα αριστερά και ο Φωτάκης μέσα δεξιά. Και οι τρεις δημιουργούν και το ερωτηματικό αφορά το κατά πόσο θα μπορέσουν να καλύψουν τους χώρους όταν
Keywords
Τυχαία Θέματα