Μοιράζονται τα πρώτα franchise tags στο NFL

01:17 3/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ray Rice των Μπάλτιμορ Ρέιβενς, o Brent Grims των Ατλάντα Φάλκονς, o Dashon Goldson των Σαν Φρανσίσκο 49ερς και ο DeSean Jackson των Φιλαδέλφεια Ιγκλς δεσμεύτηκαν με franchise tags.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ομάδες εξασφαλίζουν την δυνατότητα «απάντησης» σε οποιαδήποτε προσφορά

δεχθούν οι παραπάνω παίκτες από άλλες ομάδες. Από την πλευρά του, ο running back των Ρέιβενς προέρχεται από πολύ καλή σεζόν και θα πληρωθεί με 7.7 εκατομμύρια δολάρια το 2012, αλλά με την παραπάνω κίνηση οι Ρέιβενς έδειξαν ότι μάλλον θέλουν να κρατήσουν τον 2-φορές Pro Bowler για πολλά ακόμα χρόνια. Για την ώρα, πάντως, οι διαπραγματεύσεις για νέο συμβόλαιο «παγώνουν», έστω και προσωρινά.

Ο cornerback των Φάλκονς, Grimes, θα συνεχίσει με ετήσιο μισθό δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, αν δεχθεί την σχετική πρόταση της ομάδας του. Τις επόμενες εβδομάδες, πάντως, θα γίνει unrestricted free agent και αναμένεται να αποσπάσει ενδιαφέρον πολλών συλλόγων του NFL, αν και η ομάδα της Ατλάντα προτίθεται να τον «δέσει» με πολυετές συμβόλαιο.

Στις 13 Μαρτίου θα γίνει επίσης free agent ο safety των 49ερς, Goldson. Για την ώρα η ανανέωση του συμβολαίου του Alex Smith είναι αυτή που απασχολεί την ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, η οποία εξασφάλισε μία μικρή παράταση στην περίπτωση του Goldson.

Αναφορικά με τον Jackson των Ίγκλς, αυτός πλησίασε σε μεγαλύτερο ετήσιο μισθό, αφού ο σύλλογος της Φιλαδέλφειας του προσφέρει 9.4 εκατομμύρια δολάρια, για να υπογράψει. Οι διοικούντες των «αετών» ξεκαθαρίζουν πως θέλουν να κρατήσουν τον Jackson για πολλά χρόνια.

Τέλος, οι Αριζόνα Κάρντιναλς τοποθέτησαν μη-αποκλειστικό franchise tag στον defensive end, Calais Campbell. Έτσι μπορούν να διαπραγματευτούν με τον free agent μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα