Μόλις 4.000 Έλληνες δημοσιογράφοι θα επιβιώσουν της κρίσης

«Οι εταιρείες των ΜΜΕ στην Ελλάδα βρίσκονται σε μεγάλη κρίση. Από τις 13 που ήταν κάποτε εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν απομείνει μόνον 9, ενώ ο κύκλος εργασιών τους κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα της προηγούμενης χρονιάς μειώθηκε κατά το ήμισυ, με τις ζημίες να ανέρχονται σε 115 εκ. ευρώ», αναφέρει σε άρθρο του για τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο συντάκτης της Die Zeit,

Ferry Batzoglou.

Στο κείμενο που αναφέρεται στα παραδοσιακά Μέσα Ενημέρωσης (τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο) σημειώνεται ότι βασικότερος λόγος της κρίσης είναι η συρρίκνωση της διαφημιστικής δαπάνης.

Αναφορά όμως γίνεται και στα δάνεια των ελληνικών εταιρειών ΜΜΕ.

«Τα ανοιχτά δάνεια ανέρχονται σε 725 εκ. ευρώ, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον ετήσιο κύκλο των εργασιών τους. Νέα δάνεια είναι αδύνατο να συναφθούν, καθώς οι τράπεζες έχουν προς το παρόν σταματήσει την χορήγησή τους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τους 8.000 εγγεγραμμένους δημοσιογράφους, ενώ άλλοι 10.000 δραστηριοποιούνται στον χώρο χωρίς να είναι μέλη των σωματείων δημοσιογράφων. Ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι στο τέλος μόνον 4.000 θα επιβιώσουν της κρίσης».

Διαβάστε περισσότερα στο Mediagate.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα