Μορφέσης: «Δεν λέμε μεγάλα λόγια»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας στο πόλο γυναικών, Γιώργος Μορφέσης κρατά τους τόνους χαμηλούς.

Ο Γιώργος Μορφέσης έχει γευτεί ουκ ολίγες επιτυχίες με την Εθνική πόλο των γυναικών, με πιο πρόσφατη αυτή του περασμένου καλοκαιριού, όταν η Ελλάδα ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, δεν… πετάει στα σύννεφα. Κρατά χαμηλούς τόνους, όπως το συνηθίζει άλλωστε, λέγοντας πως η Ελλάδα

δεν είναι το φαβορί αλλά μέσω πράξεων προσπαθεί κάθε φορά και αποδεικνύει την αξία της. «Όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση έτσι κι εδώ, η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν το φαβορί σ’ αυτές. Ήταν αντίθετα ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Έχουμε κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων, αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση και εγρήγορση πάντα. Εξάλλου, ποτέ δεν λέμε πολλά και μεγάλα λόγια, αλλά κοιτάμε με τις πράξεις να αναδεικνύουμε την αξία της ομάδας», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Μορφέσης στο σάιτ της Ομοσπονδίας.

Όσον αφορά στην ανταπόκριση της Πολιτείας μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ο ομοσπονδιακός προπονητής των γυναικών είπε: «Τα συναισθήματα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είναι μοναδικά, αλλά όλοι μας οφείλουμε να τα αφήσουμε πίσω, από τη στιγμή που βρισκόμαστε εδώ σε μια άλλη διοργάνωση. Είναι μια διαφορετική πορεία. Σίγουρα οι συνθήκες, οι εξελίξεις και οι συμπεριφορές που αντιμετωπίσαμε από τότε, μας υποχρεώνουν και μας προβληματίζουν, οπότε δεν μπορούμε να μείνουμε σε αυτά που ζήσαμε πριν 6 μήνες στη Σαγκάη».

Όσον αφορά στη διαχείριση της επιτυχίας στη Σαγκάη τόνισε: «Διαχειριστήκαμε την επιτυχία με σύνεση και σεβασμό. Η χαρά και η υπερηφάνεια είναι δεδομένες, αλλά πάντα είμαστε προσγειωμένοι. Φυσικά μας έχει μείνει η απογοήτευση από την εξέλιξη των πραγμάτων και πως μας αντιμετώπισαν οι ιθύνοντες, αλλά αυτό δεν μας επηρεάζει εδώ».

Ο Γιώργος Μορφέσης δηλώνει ακόμα στο σάιτ της ΚΟΕ, πως υπήρχαν αρκετά προβλήματα πριν έρθει η Εθνική στο Αϊντχόφεν. «Από την αρχή της προετοιμασίας μας είχαμε προβλήματα με την έλλειψη αγωνιστικών χώρων για προπόνηση, αλλά και το ωράριο των προπονήσεων. Μιάμιση ώρα την ημέρα για μια Εθνική ομάδα, είναι λίγος χρόνος. Υπάρχουν κορίτσια ανέτοιμα, όπως η Ρουμπέση που προέρχεται από τραυματισμό και η Μανωλιουδάκη που χτύπησε στην προετοιμασία με τη Ρωσία στην Τρίπολη και δεν έχει αγώνες. Υπάρχει σίγουρα απουσία ρυθμού λόγω έλλειψης αγώνων».

Όσον αφορά στους στόχους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, συνεχίζει: «Αρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση μας στο Προολυμπιακό τουρνουά. Κάθε αντίπαλο θα τον δούμε χωριστά, με όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική ετοιμότητα και λιγότερα λάθη. Στόχος μας είναι η πρωτιά στον Όμιλο ώστε να μην μπλέξουμε στο χιαστί παιχνίδι που κρύβει πάντα παγίδες και μπορεί εύκολα να σε βγάλει εκτός 4άδας.Από τις 8 ομάδες εδώ, οι 6 είναι σε θέση η μία να κερδίσει την άλλη. Θεωρητικά το προβάδισμα το έχει η Ρωσία λόγω ποιότητας ως ομάδα, αλλά από κοντά είναι και

Keywords
Τυχαία Θέματα