Να μπει… επίτροπος στη Σούπερ Λίγκα

Αυτό που συμβαίνει για τον αγώνα του ΠΑΟΚ στην Ιταλία, αυτό που συνέβη παραμονές και την ημέρα του αγώνα στο Λονδίνο, αυτό που έζησα στη Κωνσταντινούπολη με τα εισιτήρια, μου φέρνει ανάμεικτα συναισθήματα.

Το τηλέφωνό μου δεν έχει σταματήσει να χτυπάει για εισιτήρια. Τα 3600 που έχει η ΠΑΕ στα χέρια της – και κάποια παραπάνω – έχουν εξαντληθεί, η Ουντινέζε σταμάτησε

να πουλάει εισιτήρια από το διαδίκτυο, ταξιδιωτικά γραφεία που ισχυρίζονται πως διαθέτουν εισιτήρια δεν διαθέτουν άλλες θέσεις και όλα αυτά σε μία περίοδο που η χώρα δεν γνωρίζει τι της ξημερώνει.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει τουλάχιστον πέντε χιλιάδες κόσμο στο πλευρό του, κάτι που εμφανίζει και τη δυναμική του. Γεγονός συγκλονιστικό από μόνο του, χωρίς ανάγκη για ανάλυση.

Άλλους τόσους και περισσότερους θα είχε μαζί του στο Λονδίνο αν μπορούσε, άλλους τόσους και περισσότερους θα είχε στη Πόλη.

Αυτές είναι οι καταστάσεις που σε κάνουν να βλασφημάς την ώρα και τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μία χώρα χωρίς νόμους, χωρίς αρχές και χωρίς προσωπικότητες.

Σε μία χώρα που μπορεί ο καθένας να κάνει ότι γουστάρει μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει τα 25εκατ. ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλλον η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από την ΟΥΕΦΑ, η οποία θα πρέπει να στείλει έναν επίτροπο, να ελέγχει το τι γίνεται στο πρωτάθλημα και να αποφασίζει αν ο πρωταθλητής μπορεί να παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί πήρε τον τίτλο δίκαια.

Το ποδόσφαιρο είναι όπως και η πολιτική μας. Από τη μία δεν γουστάρω να έχω κανέναν να με ελέγχει, αλλά από την άλλη πώς να εμπιστευτώ ανθρώπους που δεν έδειξαν ποτέ πραγματική διάθεση για σωστή λειτουργία;

Παρακολουθώντας τη Βουλή το βράδυ της Κυριακής, δεν διαφωνούσα με τα λεγόμενα, αλλά με τα πρόσωπα που με καλούν να κάνω κι άλλες θυσίες.

Όσο και να θέλω να εμπιστευτώ τον Παπαδήμο, δεν μπορώ παρά να έχω στη βιτρίνα το ότι είναι τραπεζίτης. Όσο και να μου αρέσει ο λόγος του Βενιζέλου, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ πως ένας άνθρωπος διακοσίων κιλών μου επιβάλλει πολιτική λιτότητας.
Το γεγονός είναι πως αυτή τη στιγμή το αύριο του τόπου βρίσκεται σε χέρια ανίκανων να το διαχειριστούν και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Το ίδιο συμβαίνει και με το ποδόσφαιρο και για αυτό είμαι υποχρεωμένος να αποδεχτώ την στροφή του ενδιαφέροντος των δικών μας στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας.

Ο παροξυσμός που επικρατεί για το Ούντινε, είναι ουσιαστικά η απάντηση των ΠΑΟΚτσήδων στα όσα συμβαίνουν εντός των συνόρων. Απλά κάπου εδώ υπάρχει και η παγίδα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα που μπορεί να στηριχτεί σε οτιδήποτε άλλο πλην του κοινού της. Και για να μπορέσει να έχει αυτές τις ευρωπαϊκές βραδιές, θα πρέπει πρωτίστως να έχει μία καλή πορεία εντός των συνόρων και έσοδα που θα τις δίνουν το δικαίωμα να φτιάξει μία ομάδα ανταγωνιστική που θα παίζει κάθε χρόνο σε ομίλους.

Ωραίο το πανηγύρι, οι εκδρομούλες, ωραία τα γούστα, αλλά για να έρθουν αυτά χρειάζεται και μία μόνιμη συμμετ
Keywords
Τυχαία Θέματα