Να πείσει πως τον ενδιαφέρει μόνο η νίκη

Μεγάλο παιχνίδι έρχεται την Κυριακή στη Τούμπα και το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και για τις δύο ομάδες.

Από τη μία ο ΠΑΟΚ ολοκληρώνει τα ντέρμπι του πρώτου γύρου από την 8η αγωνιστική και μέσα από μία νίκη σε αυτό που έρχεται έχει τη μεγάλη ευκαιρία να ανακάμψει. Οτιδήποτε άλλο από τη νίκη, είναι ήττα. Οι χαμένοι βαθμοί σε αγώνες που προηγήθηκαν, δεν δίνουν τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ για νέες απώλειες.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός,

έχει μία ευκαιρία να σφραγίσει την αγωνιστική του εξέλιξη, αν και είναι το πρώτο ουσιαστικά κρας τεστ του. Μπορεί η ομάδα που έχει στήσει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα να ανταποκριθεί σε αυτό; Μέχρι τώρα ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων του Παναθηναϊκού αν εξαιρεθεί ο αγώνα στο Περιστέρι που δεν κέρδισε, δεν ήταν κάτι το συγκλονιστικό.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ανάσες μίας εβδομάδας από το τελευταίο παιχνίδι και έχει την επιστροφή του Γιώργου Φωτάκη. Σημαντική για τον τρόπο που παίζει ο Μπόλονι, αφού χρειάζεται τα τρεξίματά του και όχι μόνο.

Οι απουσίες των Γκαρσία, Λίνο και Κλάους, εννοείται πως πονάνε, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να ζει από αυτές. Η αλήθεια είναι πως για εμένα, σε αυτό το παιχνίδι σημαντικότερη είναι η απουσία του Λίνο από τους τρεις. Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ μπορούσε να βγάλει πιο εύκολα παίκτες στη πλάτη των ακραίων μπακ της ομάδας του Φερέιρα.

Μαρίνος και Σπυρόπουλος δεν είναι και σκυλιά του πολέμου, ενώ μπροστά τους Ζέκα και Κουίνσι δεν είναι και τέρατα τακτικής συμπεριφοράς. Το κρίμα για τον ΠΑΟΚ είναι πως ο Λεονάρντο που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον Λίνο, έδειξε πως δεν είναι έτοιμος να μπει τουλάχιστον ενδεκάδα. Αν μπει ως αλλαγή, ίσως βοηθήσει για λίγο.

Στα χαφ, ο Λαζάρ καλύπτει το κενό του Γκαρσία με διαφορετικά χαρακτηριστικά βέβαια από τον Ουρουγουανό, ενώ θα πρέπει να δούμε αν ο Παπάζογλου είναι σε θέση να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις μετά την εξαιρετική του στο Χαριλάου.

Αρίας και Φωτάκης που συμπληρώνουν την τριάδα, είναι πιο γρήγοροι από τους αντιπάλους τους και μπορούν να τους χαλάσουν την διάθεση για παιχνίδι.

Στην άμυνα τα κουκιά είναι μετρημένα, με τους Έτο, Κοντρέρας, Μαλεζά και Σνάουτσνερ να είναι μαθημένοι να παίζουν μαζί. Αν ο Φερέιτα παίξει χωρίς καθαρό φορ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πως θα αντιμετωπιστεί ο Λέτο που θα κινείται ελεύθερος γύρω τους. Και επειδή το είδα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη, πρέπει να ομολογήσω πως αυτό το τρικ μου κίνησε τη περιέργεια.

Για τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, αλλά αυτή η θεωρία θα πρέπει να υποστηριχτεί από τον τρόπο που τα παιδιά του Μπόλονι θα πιέσουν τους αντιπάλους τους. Αυτή τη φορά στον πάγκο θα υπάρχουν λύσεις – Σπαντάτσιο, Τσιρίλο, Μπαλάφας, Λεονάρντο ίσως και Ίβιτς – και ο Μπόλονι μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση καλύτερα αν δεν του προκύψουν βέβαια προβλήματα στη διάρκεια του αγώνα.

Τέλος, αυτή η ιστορία με τον Βιτόλο μου φαίνεται κάπως αστεία. Αυτές οι τάσεις εκδικητικότητας του κοινού δεν αρμόζει στην εποχή μας. Ο Βιτόλο, έκανε μία επαγγελματική επιλογή, η οποία μάλιστα β

Keywords
Τυχαία Θέματα