«Να στελεχώσουμε τις ομάδες του Ολυμπιακού»

Η Σχολή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στο Ρέθυμνο… αριθμεί μόλις δύο μήνες «ζωής», έχοντας ως στόχο να στελεχώσει με παιδιά από την Κρήτη τις ομάδες των «ερυθρόλευκων» στα πρωταθλήματα υποδομής, όπως ανέφερε ο Γιώργος Βασσάλος στο Onsports.

Ο επικεφαλής του προπονητικού τιμ, μας μίλησε για τους στόχους της «ερυθρόλευκης»

Σχολής του Ρεθύμνου, την εξαιρετική συνεργασία με την κεντρική Ακαδημία του Ρέντη, αλλά και την προσπάθεια των παιδιών.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Βασσάλου στο Onsports :

- Η Σχολή στο Ρέθυμνο είναι «νέα» καθώς έχει δημιουργηθεί πριν από λίγους μήνες…

«Η Σχολή ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και αφορά παιδιά από 5 μέχρι 15 ετών. Έχουμε ξεκινήσει πολύ καλά και αυτή την στιγμή στην Σχολή έχουμε 43 παιδιά. Με τα παιδιά δουλεύουμε με μεγάλο ενθουσιασμό και η συνεργασία μας με την κεντρική Ακαδημία του Ρέντη είναι εξαιρετική».

- Ποιοι είναι οι στόχοι της Σχολής;

«Αυτό που θέλουμε πρώτα απ’ όλα θέλουμε να δημιουργήσουμε σωστούς αθλητές και ανθρώπους. Να έχουν σωστό αθλητικό πνεύμα, να γνωρίζουν το άθλημα και να το εκτιμούν. Ακόμα και αν δεν κάνουν καριέρα ποδοσφαιριστή».

- Είστε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών;

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ενθουσιασμένος από τα παιδιά. Δουλεύουν πάντα με όρεξη και θέληση και είναι σημαντικό για αυτά που βρισκόμαστε στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη βαρύτητα στην Ακαδημία και τις Σχολές σε όλη την Ελλάδα και αυτό δίνει κίνητρο στα παιδιά να φορέσουν την φανέλα της ομάδας».

- Ποια είναι τα επόμενα… βήματα της Σχολής ποδοσφαίρου στο Ρέθυμνο;

«Αυτό που θέλουμε είναι να καταφέρουμε να πλαισιώσουμε όλες τις ομάδες, προκειμένου να μπορούν να παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα Ακαδημιών και μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια να πούμε πως έχουμε ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Αυτό που θέλουμε είναι να «κλείσουμε» το 2011 με 60-70 παιδιά και την επόμενη χρονιά να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό. Όμως, η Σχολή λειτουργεί μόλις δύο μήνες και μέχρι στιγμής είμαστε πολύ καλά».

- Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι;

«Στόχος μας είναι να δώσουμε στον Ολυμπιακό τουλάχιστον στις ομάδες Κ20 ή Κ17 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα αποτελέσουν τον προθάλαμο της πρώτης ομάδας».

- Όλο το πρόγραμμα γίνεται βάσει ενός σχεδιασμού σε συνεργασία με την κεντρική Ακαδημία του Ρέντη;

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα μόνοι μας. Όλα τα θέματα της Σχολής είναι σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό και τον κ. Μπάμπη Ζελενίτσα. Από το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν τα παιδιά στις προπονήσεις, μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια. Όλα γίνονται βάσει προγραμματισμού».

- Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ολυμπιακό για τη Σχολή στο Ρέθυμνο;

«Είχαμε κάνει μία κρούση και στην συνέχεια ξεκίνησαν επαφές και με τους επικεφαλής της Ακαδημίας, αλλά και με τη διοίκηση. Τους αναπτύξαμε το πλάνο μας και κάπως έτσι ξεκινήσαμε τη Σχολή».

 

Keywords
Τυχαία Θέματα