Να ξαναγίνει ΑΕΚ

Χαίρετε κύριοι

Η ΑΕΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της πέτυχε μια σημαντική νίκη που την φέρνει τυπικά για λίγες ώρες στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Πρωτάθλημα δεν θα πάρει και αυτό το γνωρίζουν ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί της. Αυτήν την εποχή, όμως, η κατάσταση είναι οριακή και όπως τόνισε και ο Κωστένογλου μετά τη νίκη στο Αγρίνιο, οποιαδήποτε επιτυχία είναι σημαντική για ψυχολογικούς λόγους, καθώς αποδεικνύει πως ακόμα υπάρχει το DNA της μεγάλης

ομάδας.

Όσοι γνωρίζουν τη δουλειά μου ξέρουν πως δεν είμαι ΑΕΚτζής. Ομολογώ, όμως, πως έβλεπα πάντα την ΑΕΚ με μεγάλη συμπάθεια και το αγαπημένο μου γήπεδο να βλέπω παιχνίδια στην Aθήνα ήταν η Φιλαδέλφεια.

Καθόλου παράλογο, καθώς το πρώτο καθαρό ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα ήταν η Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι άδικο (πλέον το ζούμε όλοι μας καθημερινά) αλλά πολλές φορές ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων πληρώνει αμέλειες, λανθασμένες σκέψεις και αποφάσεις ολίγων που ανέλαβαν χωρίς την απαιτούμενη κουλτούρα σημαντικές θέσεις και η δράση τους ήταν τυχοδιωκτική.

Στην ΑΕΚ, στην ομάδα που οι οπαδοί της την αγαπάνε με ένα ξεχωριστό τρόπο ένα πράγμα δεν γινόταν να συμβεί, να γκρεμιστεί η Νέα Φιλαδέλφεια. Όμως ο Γρανίτσας έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα που θα μπορούσε να κάνει άνθρωπος σε αυτόν τον σύλλογο και ο Νικολαϊδης συνετέλεσε για να μην διορθωθεί.

Η απόφαση του Γρανίτσα να κατεδαφίσει τη Νέα Φιλαδέλφεια για να εκβιάσει την Πολιτεία να περάσει το σχέδιό του, ήταν κάτι πολύ περισσότερο από πράξη ανευθυνότητας. Αναρωτιέμαι αν με την ίδια ευκολία θα γκρέμιζε το σπίτι του, για να πάρει άδεια να κάνει ουρανοξύστη.

Το κακό, όμως, με τους συλλόγους είναι πως, ενώ απευθύνονται σε εκατομμύρια καρδιές (το ξέρω είναι κλεμμένο) ένας ανόητος επιπόλαιος ή τυχοδιώκτης μπορεί να αλλάξει την ιστορία, να συρρικνώσει ομάδες ακόμα και να τις οδηγήσει σε κίνδυνο αφανισμού.

Ξέρω ότι διανύουμε το τέλος του 2011 και το θέμα που έχω πιάσει είναι παλαιότερης εποχής. Αν, όμως, γυρίσουμε πίσω, η ΑΕΚ μπήκε στην εντατική στις 5 Μαΐου του 2003. Την ημέρα δηλαδή που ο Γρανίτσας έβαλε τις μπουλντόζες στο γήπεδο και άρχισε η κατεδάφιση. Το έγκλημά του Γρανίτσα το συνέχισε και ο Νικολαΐδης που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά της ανακατασκευής της Νέας Φιλαδέλφειας, δηλώνοντας πως για το δικό του όραμα είναι ανέφικτο.

Για έναν περίεργο λόγο ο Ντέμης έβλεπε την ΑΕΚ με ένα κλασικό στιλ του νεόπλουτου. Του κλασικού Έλληνα δηλαδή, που τις περασμένες δεκαετίες που είχε μια πληροφορία στο χρηματιστήριο ή που πήρε μια γερή κρατική προμήθεια και από τα Καμίνια, τα Πετράλωνα και τον Ταύρο βρέθηκε με βίλα στην Εκάλη.

Αντί να κάνει τον σταυρό του, όμως, αυτός ήθελε να κάνει λεζάντες στον Βαρδινογιάννη που ήταν στην απέναντι βίλα και έβγαινε στο παράθυρο με το πούρο και το σώβρακο για να του την σπάσει.

Ο Ντέμης είχε την ευκαιρία να αναλάβει την διοίκηση της ΑΕΚ χωρίς να βάλει λεφτά με το που σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών. Αντί να κάνει τα πάντα για να στεγάσει την

Keywords
Τυχαία Θέματα