Νέες συμμετοχές στο ντραφτ

Πολλοί παίκτες δηλώνουν άμεσα συμμετοχή στο ντραφτ σεβόμενοι την σχετική προθεσμία του NCAA, αλλά οι παίκτες του Κεντάκι θα περιμένουν μέχρι την 29η Απριλίου.

Άλλωστε στη δεύτερη ημερομηνία έχει καθορίσει το ΝΒΑ τη δική του προθεσμία αναφορικά με την συμμετοχή στο φετινό ντραφτ. Αυτή του NCAA

λήγει στις 11 Απριλίου.

Αναφορικά με το Κεντάκι, οι Άντονι Ντέιβις και Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ μάλλον θα πάρουν υψηλή θέση στο ντραφτ, αλλά δεν έχουν οριστικοποιήσει την εισαγωγή τους στο ΝΒΑ. Συνολικά πέντε παίκτες των εθνικών πρωταθλητών φαίνεται πως θα κάνουν το βήμα στο ΝΒΑ.

Αντίθετα, ο Τζέρεμι Λαμπ του Κονέκτικατ επισημοποίησε την παρουσία του στο ντραφτ. Ο νεαρός γκαρντ υπολογίζεται για πρώτο γύρο. Συμμετοχή δήλωσε και ο Τζον Τζένκινγκς του Βάντερμπιλτ. Οι Πέρι Τζόουνς ΙΙΙ του Μπέιλορ, Τόμας Ρόμπινσον του Κάνσας και Τζάρεντ Σάλιντζερ του Οχάιο Στέιτ έχουν ήδη κοινοποιήσει τη δική τους μεταπήδηση και αναμένεται να εισαχθούν μέσω μίας επιλογής στην πρώτη δεκάδα.

Στο Ντιουκ θα συνεχίσει ο Μάσον Πλάμλι, καθώς η «αξία» του έπεσε φέτος. Επίσης, οι Κόντι Ζέλερ και Κρίστιαν Ουότφορντ θα παραμείνουν στην Ιντιάνα. Ο πρώτος, μάλιστα, έχει ενταχθεί σε πιθανά Top 10 του φετινού ντραφτ. Ούτε ο Μπι Τζέι Γιανγκ θα δηλώσει συμμετοχή, καθώς αποφάσισε να μείνει για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο στο Άρκανσας.

Εν τω μεταξύ ανακοινώθηκε πως το φετινό summer league του ΝΒΑ θα διεξαχθεί την περίοδο 13-22 Ιουλίου στο Λας Βέγκας. Πέρσι αυτό είχε ακυρωθεί λόγω lockout, αλλά φέτος πολλοί από τους παραπάνω, οι οποίοι θα επιλεχθούν στο ντραφτ, θα ντεμπουτάρουν με τις ομάδες τους στο summer league.

Keywords
Τυχαία Θέματα