«Ντάρκο αλάνι, για πάντα στο Λιμάνι»… (videos)

Ο σύμβουλος μεταγραφών του Ολυμπιακού και ένας από τους μεγαλύτερους «κανονιέρηδες» των τελευταίων ετών στα ευρωπαϊκά γήπεδα, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, γίνεται σήμερα (18/11) 38 ετών και το Onsports σας θυμίζει τα κατορθώματα του Σέρβου «killer»…

Γεννημένος στο Κόβιν, ο Κοβάσεβιτς έδειξε από μικρός πως θα γινόταν ένας από τους κορυφαίους στράικερ της χώρας του, καθώς σε ηλικία 19 ετών έκανε… όργια με την Προλετέρ, σημειώνοντας 37

γκολ σε 51 παιχνίδια, κάτι που ανάγκασε τον Ερυθρό Αστέρα να σπεύσει να τον κάνει δικό του.

Εκεί η κάννη του Ντάρκο συνέχισε να… καπνίζει, καθώς από το 1994 μέχρι τον Δεκέμβρη του 1995 πέτυχε 37 γκολ σε 47 παιχνίδια και η Σέφιλντ Γουέντσντεϊ έσπευσε να τον αποκτήσει πληρώνοντας 2 εκατομμύρια λίρες.

Η Αγγλία δεν ταίριαζε στον Ντάρκο, και πέτυχε μόλις 4 γκολ στο δεύτερο μισό του 1996, ενώ αναδείχθηκε στο νούμερο 10 των χειρότερων μεταγραφών στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ το καλοκαίρι του 1996, έδωσε την ευκαιρία στον Ντάρκο να δείξει την αξία του και εκείνος τις το ανταπέδωσε με 41 τέρματα μέσα σε μια τριετία, με την Γιουβέντους το 1999 να κάνει δικό της τον Σέρβο άσο.

Οι Ιταλικές άμυνες φημίζονται για την σκληρότητα τους, ωστόσο ο Κοβάσεβιτς κατάφερε να βρει τον τρόπο να σκοράρει, σε κρίσιμα παιχνίδια με τους «μπιανκονέρι» μέσα σε 2 χρόνια, ενώ το 2001 παραχωρήθηκε στην Λάτσιο ως αντάλλαγμα για τον Μαρσέλο Σάλας, χωρίς να καταφέρει στο «Ολίμπικο» να πετύχει κάποιο γκολ.

Σύντομα η Ισπανία και η Σοσιεδάδ τον κάλεσαν και το καλοκαίρι του 2001, ο Σέρβος άσος επέστρεψε στο «Ανοέτα» για περισσότερα γκολ!

Μέσα σε 6 χρόνια, ο Ντάρκο πέτυε 51 γκολ ενώ κατάφερε να οδηγήσει τους Βάσκους στο Champions League συνθέτοντας με τον Νιχάτ ένα από τα «φονικότερα» δίδυμα της Ευρώπης, ωστόσο η περιπέτεια του στο Σαν Σεμπαστιάν ολοκληρώθηκε το 2007 με τον υποβιβασμό της Σοσιεδάδ. Ο Πειραιάς είχε βρει τον ήρωα του…

Το 2007, φτάνει στην χώρα μας ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς εν μέσω αμφισβητήσεων, ωστόσο ο Σέρβος απαντά μέσα στον αγωνιστικό χώρο με 17 γκολ στο πρωτάθλημα, συν άλλα 3 στο Champions League.

Στις αρχές του 2009, ο γιατρός του Ολυμπιακού ανακαλύπτει στις εξετάσεις πως μια αρτηρία στην καρδιά του Ντάρκο ήταν βουλωμένη και χρειαζόταν άμεσα επέμβαση, καθώς η ζωή του ήταν σε άμεσο κίνδυνο.

Τον Μάιο του 2009, σε ένα φιλικό προς τιμήν του στο κατάμεστο «Καραϊσκάκη», το οποίο γιόρταζε το νταμπλ, ο Κοβάσεβιτς λέει «αντίο» από τα γήπεδα, αλλά όχι και από τον Ολυμπιακό, όπου παραμένει ακόμη και σήμερα, ενώ η λατρεία του από τους φίλους των πρωταθλητών υπάρχει ακόμη σε κάθε εμφάνιση του Σέρβου, με το σύνθημα «Ντάρκο αλάνι για πάντα στο Λιμάνι», να δονεί το «Καραϊσκάκη» ακόμη και σήμερα…

{youtube}31aJFrg6Rc0{/youtube}

{youtube}8EoD9VPVz3k{/youtube}

Keywords
Τυχαία Θέματα