Ντέρμπι… κοντά στην κορυφή

Ο 2ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του 3ου Παμβοχαϊκού, στο ματς που ολοκληρώνει την 16η αγωνιστική της Α1 ανδρών.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό μπορεί να απείχε… έτη φωτός από τον χαρακτηρισμό ντέρμπι των προηγούμενων ετών, ένα ματς, ωστόσο, που λίγοι στην αρχή της σεζόν θα χαρακτήριζαν ως τέτοιο, το ματς του Παμβοχαϊκού με τον Ολυμπιακό,

αναμένεται να αποτελέσει πρώτη τάξεως ντέρμπι το απόγευμα της Κυριακής στο Βραχάτι (12/2, 17.00).
Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο βαθμοί, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είναι δεύτεροι με 30 βαθμούς και οι νεοφώτιστοι τρίτοι με 28β.

«Τον τελευταίο καιρό παίζουμε συνέχεια με ομάδες που έχουν αλλαγές στο ρόστερ κι έτσι θα παίξουμε με το νέο Ολυμπιακό. Έχουμε δουλέψει καλά, περιμένω να παίξουμε πολύ καλύτερα από την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό πρέπει να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο προπονητής του Παμβοχαϊκού, Νίκος Ζαλμάς και συμπλήρωσε με νόημα: «Αν θέλουμε να μιλάμε για κόντρα απέναντι σε ομάδες τέτοιου μεγέθους, πρέπει να είμαστε στο 100% σωματικά, νοητικά και ψυχολογικά σε όλη τα διάρκεια του παιχνιδιού. Δεν μπορείς να ξεχαστείς και να χαλαρώσεις δευτερόλεπτο. Περιμένω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και αν μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε την κούραση και την όποια απογοήτευση του Ολυμπιακού».

Επιστρέφοντας στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού, ο Ντίμα Φιλίποφ επισήμανε πως, μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, ήρθε η ώρα η ομάδα του να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις εγχώριες υποχρεώσεις της: «Μετά τη σφαλιάρα που δεχτήκαμε με τον αποκλεισμό από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ πρέπει να προσηλωθούμε στους δύο μεγάλους στόχους της χρονιάς που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας.

Έχουμε μπροστά μας τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια τα οποία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη θέση στην οποία θα τερματίσουμε στην κανονική περίοδο. Ανεξαρτήτως όμως από τη βαθμολογική σημασία όλων των αγώνων πρωταρχικός στόχος μας είναι να βρούμε τόσο τον αγωνιστικό μας ρυθμό όσο και τη ομοιογένεια μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα επανέλθουμε στις καλές εμφανίσεις και στις νίκες στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παμβοχαϊκό».

Keywords
Τυχαία Θέματα