«Ντόρτια» στη Βεστφαλία!

Το βαθμό της ισοπαλίας από την Ντόρτμουντ που κρατούσε το πολύτιμο τρίποντο μέχρι το 92΄ στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», έκλεψε χάρις σε ένα τέρμα του Γκέντνερ η Στουτγκάρδη, σε μια αναμέτρηση πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο (4-4), με την οποία άνοιξε η αυλαία της 28ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα!

Οι Βεστφαλοί έτσι μπορεί να βρίσκονται πλέον στο +6 από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου, οι Βαυαροί ωστόσο έχουν την ευκαιρία με νίκη επί της Νυρεμβέργης το Σάββατο (31/03) να μειώσουν στο τρίποντο.

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ να μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο,

η υπεροχή τους ωστόσο απέδωσε καρπούς μόλις στο 33΄, όταν ο Καγκάβα «κεφαλαιοποίησε» την ωραία συνεργασία των Σμέλτσερ (σέντραρε από αριστερά), και Κελ (έστρωσε στον Ιάπωνα με το κεφάλι).
Και πριν καλά καλά μάλιστα ιδρώσει η πρώτη φανέλα στο δεύτερο ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι», με γκολ του Μπλατσικόφσκι, από τα… ντουζ (49΄) πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, για να «στρογγυλοκαθίσουν» στη συνέχεια στο υπέρ τους σκορ, νομίζοντας πως η μπουγάδα… απλώθηκε.

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο είχαν διαφορετική γνώμη και σε διάστημα οχτώ λεπτών κατάφεραν να τους… ξεβολέψουν, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Ιμπίσεβιτς στι 71΄, πριν φέρει το ματς στα ίσια ο Σίεμπερ, έξι λεπτά αργότερα! Σαν να μην έφθανε αυτό, οι… δαιμονισμένοι ποδοσφαιριστές του Λαμπαντία, μια ανάσα από το τελευταίο δεκάλεπτο (79΄), νικούσαν για τρίτη φορά τον Βαϊντενφέλερ, ολοκληρώνοντας έτσι την επική ανατροπή!

Το πάθημα ωστόσο της Ντόρτμουντ, δεν έγινε μάθημα για τη… Στουτγκάρδη, η οποία βρέθηκε εκ νέου στο καναβάτσο, εξαιτίας δύο τερμάτων των Χούμελς (82') και Πέρισιτς (87'). Παρόλα αυτά όμως οι «κόκκινοι», οι οποίοι «σκαρφάλωσαν», έστω και προσωρινά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, βρήκαν και πάλι τα ψυχικά αποθέματα, προσφέροντας, με τον Γκέντνερ (92΄), ένα κρύο ντουζ στους πρωταθλητές Γερμανίας!

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίζτσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντογκάν (66' Μπέντερ), Κελ, Μπλατσικόφσκι, Καγκάβα (81' Μπάριος), Γκρόσκροιτς (79' Πέρισιτς), Λεβαντόφσκι.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Ούλριχ, Σακάι, Ροντρίγκες, Νίεντερμειερ, Μποκά (61' Μολινάρο), Κβιστ, Κουζμάνοβιτς, Χάρνικ, Χάιναλ (70' Γκέντνερ), Σίεμπερ (84' Μπαχ), Ιμπίσεβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα