Ντούτσια: «Υπάρχει ταλέντο στην ξιφασκία»

11:13 2/5/2012 - Πηγή: OnSports

Απόλυτα δικαιωμένος εμφανίστηκε και αυτή τη φορά ο ομοσπονδιακός προπονητής στη σπάθη, Γκαμπριέλ Ντούτσια, για τις προσδοκίες που είχε από το «27ο Ακρόπολις» για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών.

Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό, σε βαθμό που να μην αντέχει την «ερασιτεχνική» νοοτροπία μας. Η συνολική εικόνα που βγάλαμε σίγουρα δεν ήταν άσχημη. Τι περισσότερο, άλλωστε, μπορούσαμε να περιμένουμε απέναντι σε «επαγγελματικά» οργανωμένες ομάδες και πολύπειρους αθλητές ακόμα και με διπλάσια χρόνια από των δικών μας.

Για άλλη μια φορά, λοιπόν, ο Ντούτσια

έκανε λόγο για το ταλέντο που διαθέτουμε, το οποίο όμως «χρειάζεται πολλή και σοβαρή δουλειά αν θέλουμε να φτάσουμε σε ανταγωνιστικό επίπεδο». Στο συνοπτικό αυτό απολογισμό του είχε, βέβαια, υπόψη όχι μόνο τον 17χρονο Ρομπέρτο Ντάβολι/60ός (ο μόνος που μας έδωσε 2β. στην παγκόσμια κατάταξη), αλλά και αρκετά ακόμα παιδιά που αγωνίστηκαν φιλότιμα, αλλά δεν πήγαν μακριά είτε από απειρία, είτε επειδή τους πρόδωσαν οι δυνάμεις τους.

Από οργανωτικής πλευράς το «Ακρόπολις» κατάφερε να διατηρήσει τη φήμη του στις αρτιότερες και δημοφιλέστερες διοργανώσεις ξιφασκίας στον κόσμο. Η (Ρουμάνα) αντ/δρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Άννα Πάσκου, ο (Αιγύπτιος) εκπρόσωπος διαιτησίας της FIE, Ελ Μοτοβαγκέλ, αλλά και όλοι οι ξένοι παράγοντες, στις σχετικές αναφορές τους, είπαν τα καλύτερα για τη φιλοξενία και την οργάνωση των αγώνων. Το ίδιο εξαιρετικά τα βρήκε όλα και η (Λετονή) παρατηρητής, Έρικα Άζε, ώστε να μας δώσει υψηλή βαθμολογία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική αυτή εκτίμηση για το «Ακρόπολις» απομάκρυνε κάποιες προθέσεις που ήθελαν τους αγώνες να μετακινούνται Ιανουάριο αντί για τον Απρίλιο. Όταν, εν τέλει, σε μια ολυμπιακή χρονιά όπως η φετινή, όπου το τουρνουά δεν ήταν κριτήριο πρόκρισης, μετράμε 122 συμμετοχές και παρόντες τους 16 κορυφαίους σπαθίστες στον κόσμο και τις 10 πρώτες ομάδες στην παγκόσμια κατάταξη, είναι εύλογο ο πρόεδρος της ΕΟΞ (και στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας) Μανώλης Κατσιαδάκης, να δηλώνει «απόλυτα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε να διατηρούμε τη φήμη της διοργάνωσης και ακούμε επαίνους».

Keywords
Τυχαία Θέματα