Ο Bob Hartley στους Μόντρεαλ Κανάντιενς

Ο Bob Hartley θα αναλάβει τους Μόντρεαλ Κανάντιενς και άλλα νέα από τον «κόσμο» του χόκεϊ επί πάγου.

Εκκρεμεί μονάχα η επίσημη ανακοίνωση, καθώς η διοίκηση των «χαμπς» έχει καταλήξει στον Hartley αναφορικά με τη θέση του νέου προπονητή του ιστορικού συλλόγου. Μάλιστα ο Eric Veilleux έχει ήδη προκύψει σαν άμεσος βοηθός του νέου κόουτς. Θυμίζουμε πως ο Harltey

κατέκτησε Stanley Cup με τους Κολοράντο Άβαλανς το 2001. Τελευταία του δουλειά στο NHL ήταν το 2007-08, όταν απολύθηκε από τους Ατλάντα Θράσερς, ύστερα από έξι ήττες στα πρώτα ισάριθμα παιχνίδια.

Αποχώρησε ο Sean Avery

Ύστερα από 90 γκολ σε 580 ματς, ο Sean Avery επισημοποίησε την αποχώρησή του από το NHL και από το χόκεϊ επί πάγου. Ο 32χρονος Καναδός ολοκλήρωσε την πορεία του στους Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, ενώ προγενέστερα είχε αγωνιστεί σε Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς, Λος Άντζελες Κινγκς και Ντάλας Σταρς.

Δικαίωση για Zajac

Παραλίγο να παρατήσει πρόωρα τη χρονιά, αλλά πλέον ο 27χρονος Travis Zajac έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στους τελικούς του Stanley Cup. Θυμίζουμε πως ο κεντρικός επιθετικός των Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς επανήλθε στη δράση τον Μάρτιο, χωρίς να είναι ακόμα στο 100%, ύστερα από τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα τον Δεκέμβριο. Πλέον αισθάνεται δικαιωμένος, ενώ δέχεται την αποθέωση από τους συμπαίκτες του, για την αποφασιστική του στάση.

Θυμάται ο McSorley

Να ανατραπεί η κατάρα του 1993 θέλει ο Marty McScorley. Τότε ο ίδιος είχε δεχθεί κρίσιμη δίλεπτη ποινή, επειδή χρησιμοποίησε μπαστούνι, του οποίου το μήκος ξεπερνούσε τις προδιαγραφές. Οι Λος Άντζελες Κινγκς είχαν χάσει με 4-1 νίκες από τους Μόντρεαλ Κανάντιενς και φέτος επιστρέφουν για πρώτη φορά στους τελικούς του Stanley Cup σαν πρωταθλητές της Δύσης.

Πάλι προς ανταλλαγή ο Rick Nash

Αν και ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στους Κολόμπους Μπλου Τζάκετς, ο αρχηγός του συλλόγου, Rick Nash, δύσκολα θα συνεχίσει το 2012-13 στην ίδια ομάδα. Άλλωστε οι ουραγοί του φετινού πρωταθλήματος προτίθενται να τον ανταλλάξουν μέσα στο καλοκαίρι.

Τράμπα Μπρούινς-Κάπιτολς

Τον γιο του παλιού τους αρχηγού Ray Bourque, Chris, απέκτησαν οι Μπόστον Μπρούινς από τους Ουάσινγκτον Κάπιτολς. Την αντίθετη πορεία έκανε ο Zach Hamill, ο οποίος επιλέχθηκε όγδοος στο ντραφτ του 2007, αλλά δεν έχει ανταποκριθεί στις σχετικές απαιτήσεις.

Πρωταθλητές οι Shawiningan Cataractes

Με γκολ του Anton Zlobin στην παράταση, οι Shawinigan Cataractes κατέκτησαν το Memorial Cup κερδίζοντας τους London Knights με 2-1 στον τελικό. Πρόκειται για το ανώτατο τρόπαιο χόκεϊ επί πάγου σε θυγατρικό επίπεδο του NHL.

Free agent o Justin Schultz

Το 2008 επιλέχθηκε στο ντραφτ από τους Άναχαϊμ Ντακς, αλλά ο Justin Schultz αναμένεται να εισέλθει στο NHL σαν free agent. Άλλωστε έχει αυτό το δικαίωμα έχοντας ολοκληρώσει τετραετία χωρίς υπογραφή συμβολαίου με τις «πάπιες».

Keywords
Τυχαία Θέματα