Ο αθλητής που τα έβαλε με τον Χίτλερ (video)

Ο Όουενς, 56 χρόνια πριν, είχε ανακηρυχτεί ως ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών, ενώ το 1936 είχε σαρώσει τα μετάλλια στο Βερολίνο, μπροστά στον Όουενς.

Τζέιμς Κλέβελαντ «Τζέσε» Όουενς, αυτό ήταν το ολοκληρωμένο όνομα της… ιστορίας του κλασικού αθλητισμού στην Αμερική, του σπρίντερ Τζέσε Όουενς.

Γεννηθείς στις 12 Σεπτεμβρίου 1913, ο Αμερικανός άφησε ιστορία το 1936, σαρώνοντας τα μετάλλια. Τέσσερα χρυσά, ένα στα 100 μ., ένα στα 200 μ., μήκος και 4Χ100 μ. ήταν οι πρωτιές του Όουενς, ο οποίος έκανε… έξαλλο τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Χίτλερ πίστευε

πως τα μετάλλια θα πάνε σε Γερμανούς και λευκούς αθλητές, με τον μαύρο αθλητή να κάνει την έκπληξη και να αφήνει άναυδο το πλήθος με τις επιδόσεις του.

Στις 18 Οκτωβρίου 1955, 56 χρόνια πριν, ο Αμερικανός ανακηρύχτηκε «καλύτερος αθλητής όλων των εποχών». Στις 31 Μαρτίου 1980 έφυγε από τη ζωή, αφού είχε ταλαιπωρηθεί από την επάρατη νόσο.

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ: ttp://www.facebook.com/onsports

Keywords
Τυχαία Θέματα