Ο Μπελούτσι και η διάρκεια!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει στο Onsports για την εύκολη πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του κυπέλλου και το μεταγραφικό σχεδιασμό των «ερυθρόλευκων» που έχει συγκεκριμένο προσανατολισμό.

Η αναμέτρηση για το Κύπελλο με τον Θρασύβουλο είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει για τον Ολυμπιακό.

Την πρόκριση την είχε πάρει ο… Βαγγέλης Μαρινάκης από τη στιγμή που πήγε στο Ρέντη κι έθεσε τους ποδοσφαιριστές ενώπιον των ευθυνών τους.

Από τη στιγμή που τα προεδρικά γκάζια έπιασαν τόπο, ήταν σίγουρο πως όσοι μπουν στο γήπεδο θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις κόντρα σε έναν αντίπαλο πολύ περιορισμένης δυναμικότητας. Άρα το μόνο που απέμενε να μάθουμε ήταν η έκταση του σκορ.

Η ομάδα της Φυλής ηττήθηκε τελικά με 3-0 και δέχθηκε τα μισά απ’ όσα είχε δεχθεί στο αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος η Δόξα, η οποία πριν μερικές μέρες έκοψε δύο βαθμούς από το φλύαρο και αλαζόνα Ολυμπιακό! Κι αυτό είναι κάτι που δεν... χωνεύεται. Για να αποδειχθεί μία ακόμη φορά, πως όταν οι «ερυθρόλευκοι» είναι σοβαροί δεν έχουν πρόβλημα, ενώ όταν χαλαρώνουν, η «γκέλα» μπορεί να έρθει από το πουθενά!

Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει από εδώ και πέρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ανεξάρτητα με το ποιες θα είναι οι επιλογές σε κάθε παιχνίδι, θα πρέπει να φροντίσει ώστε η ομάδα του να μπαίνει παθιασμένη και ορεξάτη στο τερέν κι όχι να επικρατεί η άποψη ότι θα κερδίσει με τις φανέλες, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Είναι λίγο πολύ αναμενόμενο ότι στην πορεία ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και θα βρει σταδιακά τον καταιγιστικό ρυθμό που είχε πριν τις γιορτές. Επιβάλλεται, ωστόσο, να μην πετάξει άλλους βαθμούς, αφού δεν επιτρέπεται... νέο χαρακίρι σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος από τα 14 που απομένουν!

Επίσης, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να κινηθούν έως το τέλος του μήνα για έναν ή δύο παίκτες που θα ενισχύσουν την ποιότητα της ομάδας. Παίκτη ή παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά θα πρέπει να αποκτήσει ο Ολυμπιακός, αλλά κι έτοιμους να μπουν και να προσφέρουν άμεσα. Αν είναι να γεμίσει η ομάδα κι άλλα… μπαλώματα, καλύτερα να μείνει το ρόστερ ως έχει.

Νομίζω, πάντως, ότι αυτό το έχουν καταλάβει καλά στην Πλατεία Αλεξάνδρας γι’ αυτό κι έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους σε περιπτώσεις όπως του Μπελούτσι, του Ροσίτσκι και ίσως του Λούτσο Γκονζάλες. Για να έρθει, βέβαια, κάποιος από αυτούς θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πειστεί να φύγει από εκεί που παίζει και το κόστος να κυμανθεί σε λογικά επίπεδα.

Από την άλλη πλευρά, για να δεχθεί να έρθει ένας παίκτης τέτοιου βεληνεκούς στην Ελλάδα, Γενάρη μήνα, θα πρέπει να καλυφθούν στο έπακρο οι απαιτήσεις του. Αλλιώς συνεχίζει στην ομάδα του ως το καλοκαίρι και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το θέμα της απόκτησης νέου τερματοφύλακα, δεν φαίνεται να απασχολεί πλέον ιδιαίτερα, αφού ο Μέγερι πάει καλά και ο Κοστάντσο δεν το... κουνάει. Αν είναι να φύγει ο Αργεντινός και να πάρει το μισό… ταμείο της ΠΑΕ, ας μείνει ως το τέλος της σεζόν, οπότε και

Keywords
Τυχαία Θέματα