Ο «εγωισμός» του πρωταθλητή Ευρώπης

23:56 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Το «μέταλλο» που έχει ο Παναθηναϊκός, τον «εγωισμό» που κουβαλάνε οι παίκτες του, τα βλέπουν όλοι, παραδειγματίζονται, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τα μεταδώσεις.

Οι «πράσινοι» είναι μαθημένοι στα μονοπάτια του πρωταθλητισμού κι έτσι έχουν διαμορφώσει το χαρακτήρα τους. Ξέρουν να διαχειρίζονται δύσκολες καταστάσεις (όπως για παράδειγμα την ήττα από την Ούνικς) αλλά και στιγμές... ευδαιμονίας.

Αυτό δε γίνεται τυχαία. Θα πρέπει να λειτουργεί ιδανικά η σχέση διοίκησης- ομάδας- κόσμου.

Ξέρουν

ότι πρέπει να λειτουργούν «ψυχρά» κι επαγγελματικά και να μην υπάρχει υπερβολή στα συναισθήματα, είτε πίκρας είτε χαράς.

«Καθαρές» κι επαγγελματικές δουλειές. Όπως αυτή που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Παναθηναϊκός πολύ απλά κυριάρχησε από το πρώτο δευτερόλεπτο χάρη στην εξαιρετική του άμυνα που έφτιαξε την αυτοπεποίθηση των παικτών. Από τη στιγμή δε που η ήττα από την Ούνικς λειτούργησε ως κίνητρο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, όλα γύρισαν υπέρ τους.

Όταν έχεις τέτοια συγκέντρωση και βγάζεις τόση ενέργεια στην άμυνα, όταν παίρνεις τα ριμπάουντ κι ακολουθείς το πλάνο σου σωστά, όλα στη συνέχεια παίρνουν το δρόμο τους. Άλλωστε ο Ομπράντοβιτς το είχε πει παραμονή του αγώνα με τη Φενέρ: «Όταν παίζουμε άμυνα, έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Καϊμακόγλου, πέρα από τους 19 πόντους (και τα 4/6 τρίποντα), έπαιξε στο «3», έπαιξε στο «4» κι έβγαλε εκτός αγώνα τον (πολύ σημαντικό για τη λειτουργία των Τούρκων) Πρέλτζιτς. Ο Σάτο μάζεψε 10 ριμπάουντ, τα... έβαλε όλα στην επίθεση και αφοσιώθηκε ιδανικά στην άμυνα επάνω στον Μπογκντάνοβιτς.

Όταν δε βγήκε από το πνεύμα του αγώνα και ο Ούκιτς και ο Μπατίστ πήρε... παραμάζωμα τους ψηλούς της Φενέρμπαχτσε ο Παναθηναϊκός πετούσε φλόγες στο παρκέ. Δεν επέτρεψε στους Τούρκους να πλησιάσουν σε μονοψήφια διαφορά κι έκανε αυτοκρατορική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη.

Τι απομένει τώρα; Να τελειώσει τη δουλειά της πρόκρισης. Πρώτα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, στη συνέχεια, πάλι μπροστά στο κοινό του, κόντρα στο Μιλάνο και την τελευταία αγωνιστική να «λύσει τους λογαριασμούς» της πρωτιάς στο Καζάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα