Ο Κέβιν να γίνει Τζόλε!

Ο Κέβιν Μιραλάς αποτελεί σημείο αναφοράς στον Ολυμπιακό, όχι μόνο για τη φετινή περίοδο, αλλά για την περσινή. Μετά τη γαλλική περιπέτεια, ο Βέλγος διεθνής βρήκε την Ιθάκη του στον Πειραιά και έκανε τον κόσμο της ομάδας να τον λατρέψει μέσα από τις μεστές και εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Δύσκολα βρίσκει κανείς ποδοσφαιριστή

που να συνδυάζει την ποιότητα, την ουσία και την ηλικία του Μιραλάς, ακόμη και σε ομάδες προηγμένων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Και τι δεν κάνει από τη μέση και μπροστά. Παίζει στις τρεις θέσεις της επίθεσης, είναι σφαίρα, ανακατεύει τις άμυνες, είναι τσαμπουκάς, έχει ερωτική επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα και πάνω απ' όλα είναι παίκτης της ομάδας και του προπονητή. Ουδέποτε δημιούργησε εσωτερικά ή άλλου είδους προβλήματα, οπότε διαθέτει όλο το πακέτο για μεγάλη καριέρα ακόμη και σε πιο υψηλό επίπεδο.

Στο συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι ο Ολυμπιακός με τον Κέβιν και τον ψυχοβγάλτη μάνατζέρ του, προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό και μάλιστα σε μετρητό, -στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε κι έχει αγγίξει, λίγο ή πολύ, όλη την Ευρώπη- αλλά δεν είναι και λίγες.

Σύλλογοι επιπέδου Άρσεναλ ή Τότεναμ, για παράδειγμα, μπορούν για πλάκα να πληρώσουν αυτά τα χρήματα και να εντάξουν στο δυναμικό τους τον 24άχρονο άσο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ολυμπιακός δεν θα έχει περιθώρια ελιγμών, αν συναινέσει στο deal και η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Κατά την ταπεινή μου άποψη, όμως, οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να μη φύγει ποτέ ο Κέβιν από τον Πειραιά!

Στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται. Ο Μιραλάς δεν ήταν από... μικρός Ολυμπιακός, για να αρνηθεί μια μεγάλη προσφορά από σύλλογο του εξωτερικού. Ναι μεν έχει δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο της, παίρνει πολύ καλά χρήματα (πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ καθαρά, συν τα μπόνους) και δηλώνει πως κι εκείνος και η οικογένειά του περνούν υπέροχα εδώ...

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ηγέτες και μετά τον μεγάλο Τζόλε θα πρέπει να επενδύσει πάνω στον Κέβιν Μιραλάς. Οποιοσδήποτε άλλος ας πουληθεί, αν υπάρξει συμφέρουσα πρόταση, ο Κέβιν, όμως, πρέπει να μείνει και να εξελιχθεί σε νέο Τζόρτζεβιτς για το Θρύλο, αφού διαθέτει όλο το “πακέτο”. Όπως η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να πουλήσει τους πάντες πλην του Μέσι ή η Ρεάλ οποιονδήποτε πλην του Κριστιάνο Ρονάλντο, με το κατάλληλο βέβαια αντίτιμο, έτσι και πρωταθλητής Ελλάδας θα πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν στην Ελλάδα τον κορυφαίο παίκτη τους.

Σε τελική ανάλυση, όλοι μπορούν να αντικατασταθούν, αλλά για εκείνον που φαντάζει πιο δύσκολο, είναι ο Κέβιν. Κι επειδή το γνωρίζουν καλά αυτό στον Ολυμπιακό, θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να τον κρατήσουν και να επενδύσουν πάνω του για τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και απίθανο. Όλα γίνονται με τον κατάλληλο τρόπο και την κατάλληλη τιμή...

Ο Μαρινάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα