Ο όρος «Linsanity» ανήκει στον Τζέρεμι Λιν

Ύστερα από τρίμηνο δικαστικό αγώνα, ο Τζέρεμι Λιν εξασφάλισε τα πνευματικά δικαιώματα του όρου «Linsanity».

Θυμίζουμε πως αρκετοί ιδιώτες προσπάθησαν να κατοχυρώσουν νομικά τον όρο, ώστε να εξασφαλίσουν τα σχετικά χρηματικά κέρδη. Τελικά το αρμόδιο δικαστήριο έκρινε… σωστά και πρόσφερε το «Linsanity» στον ίδιο τον Λιν. Άλλωστε η… νόσος γεννήθηκε λόγω των εκπληκτικών εμφανίσεων του Ταϊβανέζικης καταγωγής πλέι-μέικερ, με την «εισβολή» του στη βασική πεντάδα των Νιου Γιορκ Νικς στα μέσα του 2011-12.

Πλέον

προκύπτει μία δυσκολότερη πρόκληση, η οποία είναι η ανανέωση του συμβολαίου του. Θυμίζουμε πως είναι restricted free agent, αλλά οι Νικς δεν έχουν τον απαραίτητο χώρο στο salary cap, ώστε να τον ανανεώσουν. Άλλωστε αποκτήθηκε από τον κατάλογο των waivers, οπότε δεν μπορούν οι Νεοϋορκέζοι να ξεπεράσουν το όριο μισθών, όπως θα συνέβαινε αν ήταν free agent με ανταλλαγή.

Πάντως στις 16 Ιουνίου υπάρχει προγραμματισμένο μίτινγκ της ένωσης παικτών με τη λίγκα, ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο προσθήκης των παικτών, οι οποίοι προέρχονται από τους waivers, στην κατηγορία αυτών, που τα συμβόλαια μπορούν να ανανεωθούν ανεξάρτητα από το salary cap. Πέρα από τον Λιν, μία σχετική τροπολογία θα επηρέαζε και τον Στιβ Νόβακ τον Νικς, όπως και τους Τσόνσι Μπίλαπς και Τζέι Τζέι Χίκσον των Λος Άντζελες Κλίπερς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, οι Τορόντο Ράπτορς και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς περιμένουν στη… γωνία, ώστε να «αρπάξουν« τον βασικό πλέι-μέικερ των εκπρόσωπων του «Μεγάλου Μήλου», αν δεν προχωρήσει η παραπάνω αλλαγή των κανονισμών. Πάντως ο ίδιος ο παίκτης έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία περί παραμονής στους Νικς.

Keywords
Τυχαία Θέματα