Ο ΠΑΟΚ πληγώθηκε, ανασύνταξη άμεσα

Το χειρότερο σε μία ήττα είναι να χάνεις γιατί είσαι αφελής. Γιατί δεν έχεις τον βαθμό συγκέντρωσης που πρέπει, τα επίπεδα αποτελεσματικότητας που οφείλεις να παρουσιάσεις. Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό για πολλούς λόγους. Και όχι γιατί το αγωνιστικό του πλάνο δεν ήταν σωστό.

Αυτό που είδα στο πρώτο ημίχρονο, μέχρι το γκολ του Κλέιτον στο 33΄, είναι έναν ΠΑΟΚ να φτάνει

με ευκολία στην περιοχή του Καπίνο και έναν Παναθηναϊκό να πέφτει πάνω στον συγκλονιστικό Μαλεζά. Ένα παιχνίδι ανοιχτό, με καλό ρυθμό.

Το παιχνίδι αρχίζει και στραβώνει για τον ΠΑΟΚ όταν ο Κοντρέρας χάνει τη συγκέντρωσή του. Αυτός δίνει ένα εύκολο φάουλ στον Λέτο, την πρώτη φορά που ο Αργεντίνος πέφτει πάνω του και μετά εμένα μου φάνηκε και το τοίχος στημένο λάθος, αλλά και η αντίδραση του Χαλκιά στη κλειστή του γωνία.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ στη πρώτη φάση του Παναθηναϊκού, τη στιγμή που δημιούργησε καταστάσεις από τα δεξιά γιατί ο Κουίνσι δεν κυνηγούσε ποτέ τον Έτο. Αλλά καμία πλαγιοκόπηση δεν κατέληξε σε γκολ, γιατί ο Παπάζογλου, αλλά και οι Φωτάκης – Βιεϊρίνια που έμπαιναν μέσα στη περιοχή, δεν κατάφεραν να βγούνε μία φορά πρώτη στη μπάλα. Καπίνο, Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι, πήραν χρίσμα ηρώων χάρις στη κακή κατάσταση των αντιπάλων τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του, νέο λάθος αστείο από τον Σνάουτσνερ, δεύτερο γκολ από τον Παναθηναϊκό από κόντρα. Κάπου εκεί τελειώνει το παιχνίδι. Το τρίτο του Λέτο, ήταν και αυτό δώρο. Το τοίχος άνοιξε, ο Χαλκιάς έμεινε όρθιος και αντίο ζωή. Ήταν η τιμωρία στον αφελή.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρία γκολ σε τρεις φάσεις δώρο, αλλά κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα, γιατί απλούστατα ο ΠΑΟΚ ουδέποτε κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα δικά του δώρα. Και αν θέλουμε να είμαστε πλέον σοβαροί, ας ανοίξουμε την κουβέντα για το που οδηγείται το πράγμα, τι καλείται να πετύχει ο Μπόλονι και πως θα τα καταφέρει αν δεν υποστηριχτεί σοβαρά από τα διοικητικά στελέχη.

Πρώτα απ όλα, ο Μπόλονι καλείται να στήσει μία ομάδα που παίζει διαφορετικό ποδόσφαιρο από αυτό που έπαιζε, με χρόνο όχι πολύ, αφού δεν μπορεί να δουλέψει πηγαίνοντας από παιχνίδι σε παιχνίδι, με οκτώ παίκτες που τα συμβόλαιά τους τελειώνουν το καλοκαίρι και όπως και να έχει έχουν έναν εκνευρισμό και τέλος, με νέα παιδιά που δεν έχουν εμπειρίες από ΠΑΟΚ και καλούνται να αποκτήσουν έναν ρόλο για το μέλλον.

Την ίδια στιγμή, οι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ δεν είναι σε καλή κατάσταση, με τον Χαλκιά να κάνει δεύτερο συνεχόμενο κακό παιχνίδι, ο Σαλπιγγίδης να είναι σε κάκιστη κατάσταση και να απαιτεί η κερκίδα από αυτόν να εκτελέσει ένα πέναλτι – κάτι που κάποτε ήταν το αυτονήτο – και όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ που αμφιβάλω κατά πολύ αν ο Μπόλονι από μόνος του μπορεί να διαχειριστεί.

Μάλλον ήταν η ώρα του Βρύζα και του Κωνσταντινίδη να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Δεν είναι εύκολο γιατί η ομάδα είναι απλήρωτη, δεν είναι εύκολο γιατί μέσα της υπάρχουν αρκετές δύσκολες προσωπικότητες, όμως θα πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα για το πώς θ

Keywords
Τυχαία Θέματα