Ο Ζεσουάλδο δείχνει το δρόμο...

Ο Παναθηναϊκός, με τη «σφραγίδα» του Ζεσουάλδο Φερέιρα φαρδιά – πλατιά στον τρόπο παιχνιδιού του, βγάζει στο χορτάρι επιθετική νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή. Απόδειξη; Το «ξεμπούκωμα» με το 4-0 επί του Εργοτέλη, σκορ που είχαν σχεδόν δυο χρόνια να πετύχουν οι «πράσινοι», αλλά και η εμφάνιση μιας

ομάδας η οποία πάει με αέρα... νικητή στην Τούμπα.

Δεν είναι μόνο τα όσα λένε εδώ και αρκετό καιρό οι ποδοσφαιριστές του, που αναγνωρίζουν την αξία του. Δεν είναι μόνο τα δικά του χαμόγελα ικανοποίησης και η διαφορά στην νοοτροπία – αφού ζητούσε και… πέμπτο γκολ ως το τελευταίο λεπτό του ματς με τους Κρητικούς. Το μεγαλύτερο «παράσημο» αναγνώρισης για την δουλειά που έχει κάνει φέτος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό, ήρθε με την επιβράβευση από τον κόσμο.

Ένα κοινό, που δεν επιδίδεται εύκολα σε προσωπικές αποθεώσεις – μάλλον το αντίθετο συμβαίνει αν ανατρέξουμε στο σύντομο παρελθόν – και που είδε αρκετές κακές εμφανίσεις από τον Παναθηναϊκό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έτσι ώστε με την πρώτη «τεσσάρα» να δώσει τα εύσημα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αναγνώρισε την δουλειά που κάνει ο προπονητής της ομάδας, τον επιβράβευσε με τον τρόπο του και περιμένει… τα καλύτερα.

Η τελευταία μεγάλη σε έκταση νίκη του Παναθηναϊκού άλλωστε, ήταν το 4-1 επί του Εργοτέλη στον περσινό πρώτο γύρο, ωστόσο κι αυτό δεν είχε συνοδευτεί από χαρούμενες αντιδράσεις, αφού υπήρχε τότε η «βαριά» ατμόσφαιρα για τον Νίκο Νιόπλια και είχε φέρει την πρόσκαιρη παραίτησή του εκείνο το βράδυ, ως την οριστική του λίγο καιρό μετά.

Το ήθελε και δικαιώθηκε ο Φερέιρα

Ο αντικαταστάτης του Έλληνα κόουτς δεν ήταν άλλος από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος από την πρώτη του μέρα στην Παιανία μίλησε για επιθετικό ποδόσφαιρο και νοοτροπία νικητή που θα έπρεπε να δείχνει ο Παναθηναϊκός, κάτι που κατάφερε να εμφυσήσει με τον καιρό στην ομάδα του, με αποτελέσματα όπως το 4-2 με την Καβάλα στο ΟΑΚΑ πέρσι για παράδειγμα, να το περάσει στους ποδοσφαιριστές του και εν τέλει να δρέπει στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος τα αποτελέσματα.

Οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει σε πέντε ματς φέτος να σκοράρουν ήδη 13 φορές, έχοντας δεχθεί μόλις 4 γκολ – δεύτερη καλύτερη άμυνα πίσω από αυτή του Άρη που έχει δεχθεί 2 με ματς λιγότερο – έχοντας πάρει τέρματα από επτά διαφορετικούς παίκτες. Εκτός του Λέτο, που έχει επωμιστεί το βάρος να «τραβήξει» προς τα πάνω την ομάδα με τον ηγετικό του χαρακτήρα, γκολ έχουν δώσει στον Παναθηναϊκό δυο επιθετικοί, δύο μέσοι και δύο ακόμα αμυντικοί.

Αν δεν είχε κι απουσίες…

Για το «τριφύλλι» είχε σκοράρει την πρώτη αγωνιστική στην Κέρκυρα ο Σωτήρης Νίνης, παίκτης που αναμένονταν φέτος να έχει κομβικό ρόλο στα πλάνα του Φερέιρα, που απουσιάζει και θα απουσιάζει για αρκετό καιρό όπως ένα ακόμα «όπλο» του Παναθηναϊκού από τη μέση και μπροστά, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο πλουραλισμός του «τριφυλλιού» είναι κάτι που ήθελε απόλυτα ο Φερέιρα από τις αρχές της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Όταν ο 65χρονος προπονητής μιλούσε για διαφορ

Keywords
Τυχαία Θέματα