Οι διάλογοι της Γενικής Συνέλευσης του Παναθηναϊκού

16:32 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Διαβάστε αναλυτικά τους διαλόγους που έγιναν στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού και τις στιχομυθίες που υπήρξαν όλα όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στους μετόχους του «τριφυλλιού».

Γόντικας: «Η πρόταση του Δ.Σ. είναι 0,33 ανά μετοχή για την ΑΜΚ».

Ρακιντζής (εκπρόσωπος Βαρδινιογιάννη): «Είμαι ο εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επιθυμώ να δηλώσω ότι θα ψηφίσουμε τα άρθρα που έχουν σχέση με την μείωση και την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Επίσης, θα ψηφίσουμε κάθε πρόταση

που θα επιταχύνει τη διαδικασία».

Βγενόπουλος: «Αν δεν ψηφίσετε το άρθρο 5, θα υπάρξει πρόβλημα με την ΑΜΚ».

Ρακιντζής (εκπρόσωπος Βαρδινιογιάννη): «Στο άρθρο 5 θα ψηφίσουμε ναι σε ότι αφορά την ΑΜΚ, δεν θα ψηφίσουμε οτιδήποτε αφορά το γήπεδο».

Βγενόπουλος: «Είστε εξουσιοδοτημένος να συζητήσετε ή απλά να ψηφίσετε;».

Ρακιντζής (εκπρόσωπος Βαρδινιογιάννη): «Ήρθα απλά για να ψηφίσω την ΑΜΚ και δεν συμμετέχω σε άλλη διαδικασία. Αν έχετε κάποια απορία για την ΑΜΚ, να μιλήσουμε».

Γιαννακόπουλος: «Θέλω να αναφερθώ στο άρθρο 3 στην απομείωση του κεφαλαίου. Η αξία της μετοχής ξεκίνησε στα 3 ευρώ, την πήγαμε στο 1, τώρα στα 0,33. Έρχεται η Γενική Συνέλευση σήμερα και απομειώνει την περιουσία κάθε μετόχου. Δεν το έχω μελετήσει για να ξέρω γιατί γίνεται. Αν γίνεται για το καλό του Παναθηναϊκού, εντάξει. Δεν είναι δυνατόν μέτοχοι να βάζουν τα λεφτά τους και να έρχεται η Γ.Σ. να μειώνει την περιουσία τους. Στις 12 η ώρα με έχει καλέσει σε απολογία ο αθλητικός εισαγγελέας. Για να μην γίνει καμία παρεξήγηση το λέω. Παρακάλεσα τον κύριο Γόντικα να επικοινωνήσει με τον αθλητικό εισαγγελέα, να μου δώσε ένα περιθώριο για να παραστώ σε όλη τη Γ.Σ.».

Βγενόπουλος: «Σήμερα κάνουμε μια από τις πιο σημαντικές Γ.Σ. στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Θλίβομαι από την απουσία των μετόχων και κυρίως του Γιάννη. Είναι γνωστό ότι έχει αποχωρήσει και αυτό είναι δεκτό. Όμως η αποχώρηση πρέπει να γίνει με τρόπο δεκτό. Διαφορετικά πιστεύω ότι εξακολουθεί να έχει ηθικές και νομικές ευθύνες. Ηθικές, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είναι μία απλή εταιρία, αλλά έχει εκατομμύρια οπαδούς και 100 χρόνια ιστορία. Νομικές γιατί είναι μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΔΣ της ΓΗΠΕΛ, από την οποία η ΠΑΕ κινδυνεύει να βρεθεί με τεράστιες ευθύνες.

Όμως και ο Ερασιτέχνης κινδυνεύει να γίνει χρήστης και όχι ιδιοκτήτης και να τον διώξουν μία μέρα από τη Λεωφόρο και να πάει στο Βοτανικό. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ, γιατί αυτό θα σημάνει το τέλος του. Όταν αποφασίστηκε να πάει στο Βοτανικό, θα το έκανε δίπλα σε γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, όχι σε ένα απλό εμπορικό κέντρο. Τώρα αν φύγει έτσι ξέρα από τη Λεωφόρο, αυτό θα τελειώσει.

Ο κύριος Γιάννης είπε πρόσφατα ότι καθιστά ανενεργές τις μετοχές του. Αυτή είναι μία διαδικασία πρωτοφανής στα χρονικά του ΔΣ. Θέλω να βάλω τη νομική διάσταση του ζητήματος. Στις 9 Φεβρουαρίου του 2009 είχε υπογραφεί μία συμφωνία ανάμεσα στις μετόχους οι οποίοι βάλαμε ένα σημαντικό ποσό και στη σελίδα 3, άρθρο 1, 10 μέλη θα προτείνονται από τον Γιάννη Β

Keywords
Τυχαία Θέματα